Förstå mina data

När du använder det automatiserade verktyget Ladda ned dina data får du flera filer i JSON‑format. JSON står för JavaScript Object Notation och är ett strukturerat, vanligt format som kan förstås av både datorer och människor. Du kan ladda ned tre olika datapaket antingen separat eller alla samtidigt. Paketen innehåller en kopia av följande data (om vi har dessa data om dig)

Kontodata

Datatyp

Det som omfattas

Spellista

En sammanfattning av de spellistor som skapats eller sparats och låtar som sparats, inklusive:

1. Namn på spellistan.
  2. Datumet då spellistan senast ändrades.
  3. Namn på låtar som finns i spellistan.
  4. Namn på artister för varje låt.
  5. Namn på album eller avsnitt (om det är poddar).
  6. Lokala namn på spår, om användaren har laddat upp lokalt sparat ljud så att det kan spelas upp i Spotify‑tjänsten.
  7. Eventuell beskrivning som användaren har angett för spellistan.
  8. Antal följare som spellistan har.

Streaminghistorik (ljud, video och poddar)

En lista över objekt (t.ex. låtar, videor och poddar) som användaren har lyssnat eller tittat på under det senaste året, inklusive:

• Datum och tid när denna stream avslutades i formatet UTC (Coordinated Universal Time zone).
  • Namn på "upphovspersonen" för varje stream (t.ex. namnet på artisten om det är ett musikspår).
  • Namn på objekt som användaren har lyssnat eller tittat på (t.ex. titlar på musikspår eller namn på videor).
  • "msPlayed" – står för hur många millisekunder spåret lyssnades på.

Ditt bibliotek

En sammanfattning (vid tidpunkten för begäran) av innehållet som sparats i Ditt bibliotek (låtar, avsnitt, program, artister och album), inklusive:

1. Enhetsnamn.
  2. Namn på album och program.
  3. Upphovspersoner.
  4. Objektets Uniform Resource Identifiers (URI).

Sökhistorik

En lista på alla sökningar som gjorts, inklusive:

1. Datum och tid då sökningen gjordes.
  2. Typ av enhet/plattform som använts (t.ex. iOS, desktop).
  3. Sökhistorik visar vad användaren skrev i sökfältet.
  4. Search interaction URIs visar listan över Uniform Resource Identifiers (URI) för sökresultaten som användaren interagerat med.

Se röstinmatning nedan för röstkommandon.

Följ

Det här inkluderar (om tillgängligt) vid tidpunkten för begäran:

1. Antalet följare kontot har.
  2. Antalet andra konton detta konto följer.
  3. Antalet andra konton detta konto har blockerat.

Betalningar

Detta inkluderar information om betalningssätt (om sådan finns):

1. Typ – korttypen, t.ex. MasterCard, Visa osv. eller annan typ av betalning som presentkort, PayPal.
  2. Kortnummer – då betalningssättet är via kort visas endast de sista fyra siffrorna.
  3. Kortets utgångsdatum – då betalningssättet är via kort visas det fyrsiffriga utgångsdatumet (t.ex. 07/18).
  4. Skapelsedatum – det datum då betalningsuppgifterna lämnades till Spotify.
  5. Betalningsland – det land där kortet utfärdades, t.ex. Storbritannien eller Sverige.
  6. Postnummer – det postnummer som kortet är registrerat till.

Användardata

Detta inkluderar (om sådant finns):

1. Spotify‑användarnamn.
  2. E‑postadress.
  3. Land.
  4. Skapat från Facebook – det här visar om kontot skapades via Facebook.
  5. Användar‑ID för Facebook – det här inkluderas om användaren har aktiverat behandling av personuppgifter för Facebook och länkat Spotify‑kontot genom att logga in med Facebook eller skapa Spotify‑kontot via Facebook.
  6. Föredragen plats.
  7. Födelsedatum.
  8. Kön.
  9. Postnummer.
  10. Postadress.
  11. Mobilnummer.
  12. Mobiloperatör.
  13. Mobilmärke.
  14. När kontot skapades – det här är datumet då användaren registrerade sig.

Family-plan

Family‑planuppgifter (om du har en Premium for Family‑plan) som inkluderar adress, stad, land, namn, stat, gata och postnummer.

Slutsatser

Vi drar vissa slutsatser om dina intressen och preferenser baserat på din användning av Spotify‑tjänsten samt använder data som erhållits från våra annonsörer och från andra reklampartners. Det här inkluderar en lista över marknadssegment som du för närvarande är kopplad till. Beroende på dina inställningar kan denna information användas för att visa intressebaserad reklam för dig inom Spotify‑tjänsten.

Röstinmatning

En lista över röstinmatningar (om tillgängligt), inklusive:

1. Datum och tid för inmatning.
  2. Kundens valda språk.
  3. Användarkatalogen visar vilken prenumerationstyp användaren har.
  4. Transkribering av röstinmatningens innehåll.
  5. Kundens språkinställning.
  6. Enhetstyp visar URI (Uniform Resource Identifier), (t.ex. spellista, album, spår) för objektet.
  7. Land.

Poddinteraktion

En lista över interaktioner (som kommentarer) som gjorts i en interaktiv funktion för podden, inklusive:

1. Datum och tid för interaktionen.
  2. Text och/eller innehåll i interaktionen.

Spotify for Artists

Om du har ett Spotify for Artist‑konto (S4A) kommer ytterligare uppgifter som du tillhandahållit i ditt S4A‑konto att listas. Detta kan innefatta din e‑postadress för arbete, den titel och/eller roll du har för en specifik artist eller licensgivare (dvs. manager, kompositör, utgivare osv.) och namnet på din arbetsgivare.

Utökad streaminghistorik

Datatyp

Det som omfattas

Utökad streamningshistorik (ljud, video och poddar)

En lista över objekt (t.ex. låtar, videor och poddar) som du har lyssnat på eller sett på under kontots livslängd, inklusive följande uppgifter:

1. Datum och tid när denna stream avslutades i formatet UTC (Coordinated Universal Time zone).
  2. Ditt Spotify‑användarnamn.
  3. Plattformen som användes för att streama spåret (t.ex. Android OS, Google Chromecast).
  4. Hur många millisekunder spåret spelades upp.
  5. Landskod för landet där spåret streamades.
  6. IP‑adress som användes när spåret streamades.
  7. Användaragenten som användes när spåret streamades (t.ex. webbläsare, som Mozilla Firefox eller Safari).
  8. Namn på spåret.
  9. Namn på artisten, bandet eller podden.
  10. Namnet på spårets album.
  11. En Spotify‑URI för spår, som identifierar det unika musikspåret.
  12. Namnet på poddavsnittet.
  13. Namnet på poddprogrammet.
  14. En Spotify‑URI för avsnitt som identifierar det unika poddavsnittet.
  15. Skäl till att spåret startades (t.ex. att föregående spår avslutades eller att du valde ut det från spellistan).
  16. Skäl till varför spåret avslutades (t.ex. att spåret slutade spelas eller att du tryckte på Nästa‑knappen).
  17. Huruvida shuffleläge användes när spåret spelades upp.
  18. Information om huruvida användaren bytte till nästa låt.
  19. Information om huruvida spåret spelades i offlineläge.
  20. Information om när offlineläget användes, om det användes.
  21. Information om huruvida spåret spelades när aktiviteten var dold.

I filen "Läs mig först – Utökad streamningshistorik" som tillhandahölls tillsammans med dina data hittar du en detaljerad beskrivning av varje tekniskt område som överensstämmer med de data som beskrivs ovan.

Teknisk logginformation

Datatyp

Det som omfattas

Teknisk logginformation

Den tekniska logginformationen innehåller detaljerade tekniska data som kommandon, felmeddelanden och loggsträngar som vi har samlat in om ditt konto för att kunna tillhandahålla och felsöka Spotify‑tjänsten.

I filen “Läs mig först – Teknisk logginformation” som tillhandahölls tillsammans med dina data finns en detaljerad beskrivning av dessa tekniska loggdata. Filen tillhandahålls som standard på engelska, men du kan alltid kontakta vår kundsupport (privacy@spotify.com) om du behöver hjälp med att förstå dessa uppgifter på ditt lokala språk.