Förstå mina data

När du använder den automatiserade funktionen Ladda ned dina data får du flera filer i formatet JSON. JSON står för JavaScript Object Notation och är ett strukturerat, vanligt format som kan förstås av både datorer och människor. Varje fil innehåller olika typer av personuppgifter som beskrivs nedan:

Spellista

En sammanfattning av de spellistor som skapats eller sparats och låtar som sparats, inklusive:

1. Namn på spellistan.
  2. Datumet då spellistan senast ändrades.
  3. Namn på låtar som finns i spellistan.
  4. Namn på artister för varje låt.
  5. Namn på album eller avsnitt (om det är poddar).
  6. Lokala namn på låtar, om användaren har laddat upp lokalt sparad musik så att den kan spelas upp i Spotify-tjänsten.
  7. Eventuell beskrivning som användaren har angett för spellistan.
  8. Antal följare som spellistan har.

Streamningshistorik (ljud, video och poddar)

En lista över objekt (t.ex. låtar, videor och poddar) som användaren har lyssnat eller tittat på under det senaste året, inklusive:

1. Datum och tid när streamningen avslutades i formatet UTC (Coordinated Universal Time zone).
  2. Namn på "upphovspersonen" för varje stream (t.ex. namnet på artisten om det är ett musikspår).
  3. Namn på objekt som användaren har lyssnat eller tittat på (t.ex. titlar på musikspår eller namn på videor).
  4. "msPlayed" – står för hur många millisekunder spåret lyssnades på.

Ditt bibliotek

En sammanfattning (vid tidpunkten för begäran) av innehållet som sparats i Ditt bibliotek (låtar, avsnitt, program, artister och album), inklusive:

1. Enhetsnamn.
  2. Namn på album och program.
  3. Upphovspersoner.
  4. Objektets Uniform Resource Identifiers (URI).
Sökhistorik
En lista på alla sökningar som gjorts, inklusive:
  1. Datum och tid då sökningen gjordes.
  2. Typ av enhet/plattform som används (t.ex. iOS, desktop).
  3. Search Query visar vad användaren skrev i sökfältet.
  4. Search interaction URIs visar listan över Uniform Resource Identifiers (URI) för sökresultaten som användaren interagerat med.
Se röstinmatning nedan för röstkommandon.

Följning

Det här inkluderar (om tillgängligt) vid tidpunkten för begäran:

1. Antalet följare kontot har.
  2. Antalet andra konton detta konto följer.
  3. Antalet andra konton detta konto har blockerat.
Betalningar

Detta inkluderar information om betalningssätt (om sådan finns):

1. Type – korttypen, t.ex. MasterCard, Visa osv. eller annan typ av betalning som presentkort, PayPal.
  2. Card Number – då betalningssättet är via kort visas endast de sista fyra siffrorna.
  3. Card Expiry – då betalningssättet är via kort visas det fyrsiffriga utgångsdatumet (t.ex. 07/18).
  4. Creation Date – det datum då betalningsuppgifterna lämnades till Spotify.
  5. Payment Country – det land där kortet utfärdades, t.ex. Storbritannien eller Sverige.
  6. Postal Code – det postnummer som kortet är registrerat till.
Användardata

Detta inkluderar (om sådant finns):

1. Spotify-användarnamn.
  2. E-postadress.
  3. Land.
  4. Created from Facebook – det här visar om kontot skapades via Facebook.
  5. Facebook user ID – det här inkluderas om användaren har aktiverat behandling av personuppgifter för Facebook och länkat Spotify-kontot genom att logga in med Facebook eller skapa Spotify-kontot via Facebook.
  6. Föredragen plats.
  7. Födelsedatum.
  8. Kön.
  9. Postnummer.
  10. Postadress.
  11. Mobilnummer.
  12. Mobiloperatör.
  13. Mobilmärke.
  14. Account creation – det här är datumet då användaren registrerade sig.
Family-planFamily-planuppgifter (om du har en Premium for Family-plan) som inkluderar adress, stad, land, namn, stat, gata och postnummer.
SlutsatserVi drar vissa slutsatser om dina intressen och preferenser baserat på din användning av Spotify-tjänsten samt använder data som erhållits från våra annonsörer och från andra reklampartners. Det här inkluderar en lista över marknadssegment som du för närvarande är kopplad till.  Beroende på dina inställningar kan denna information användas för att visa intressebaserad reklam för dig inom Spotify-tjänsten.

RöstinmatningEn lista över röstinmatningar (om tillgängligt), inklusive:
  1. Datum och tid för inmatning.
  2. Kundens valda språk.
  3. User catalogue visar vilken prenumerationstyp användaren har.
  4. Transkribering av röstinmatningens innehåll.
  5. Klientens språkinställning.
  6. Entity type visar objektets URI (Uniform Resource Identifier), (t.ex. spellista, album, spår) som har spelats upp.
  7. Land.
Poddinteraktion En lista över interaktioner (som kommentarer) som gjorts i en interaktiv funktion för podden, inklusive:
  1. Datum och tid för interaktionen.
  2. Text och/eller innehåll i interaktionen.
Spotify for ArtistsOm du har ett Spotify for Artist-konto (S4A) kommer ytterligare uppgifter som du tillhandahållit i ditt S4A-konto att listas. Detta kan innefatta din e-postadress för arbete, den titel och/eller roll du har för en specifik artist eller licensgivare (dvs. manager, kompositör, utgivare osv.) och namnet på din arbetsgivare.

Tekniska loggfiler

Om du även fått en kopia av dina tekniska loggdata och en utökad lyssningshistorik letar du efter filen "Läs mig först" som medföljer dina uppgifter för en detaljerad beskrivning av uppgifterna.

Senast uppdaterad: 18 juni 2021