Sekretessinformation

En av de grymma sakerna med Spotify är att vi kan förse dig med specialiserat och skräddarsytt innehåll genom att lära känna dig och dina lyssningsvanor.

I den här artikeln får du en översikt över vilken information du gett oss tillstånd att samla in. Vi beskriver även hur du ändrar åtkomst- och behörighetsinställningarna för delar av informationen.

Tips: Den här artikeln är bara en guide, så se till att du läser vår sekretesspolicy för att få omfattande information om din relation med oss.

Din profil och ditt innehåll på Spotify

Medan du har ett Spotify-konto är viss information alltid synlig för andra:

• Ditt Spotify-användarnamn eller (om ditt konto är kopplat till Facebook) ditt namn och din profilbild på Facebook.
  • En lista över vilka du följer och vilka som följer dig.
  • Dina nyligen spelade artister.

Övrig information är synlig som standard, men kan döljas från att visas offentligt. Det omfattar:

• Spellistor du följer eller har skapat.
  • Vilken musik du lyssnar på (vilket publiceras i vänflödet som standard).
  • De populäraste låtarna och artisterna som visas i din profil.
  • Innehåll du publicerar, laddar upp och/eller bidrar med till tjänsten.

Kom ihåg:

Information som är offentligt tillgänglig, som dina publika spellistor, kan användas, länkas till eller delas vidare av andra inom tjänsten eller på internet. Även om du tar bort en spellista eller gör den privat kan andra som redan har prenumererat på den eller har en länk till den fortfarande ha tillgång till den.

Tänk även på att spellistor och annan information som du lägger till i din Spotify-profil kan innehålla information, som ditt användarnamn, som kan göra det möjligt för andra att hitta dig i Spotify-tjänsten eller andra tjänster. Använd Spotify med aktsamhet och var noga med dina inställningar.

Utskick

Du har full kontroll över hur många utskick du får från oss, däribland aviseringar och marknadsföringsinformation.

Ibland blir du kontaktad av våra partner. Dessa mejl innehåller alltid länkar för att avsluta prenumerationen, så använd dem om du inte vill få liknande utskick i framtiden.

Din enhet

Spotify kan be om behörighet att använda viss information från din enhet för att kunna tillhandahålla vissa funktioner (t.ex. åtkomst till mikrofonen). Vi får endast åtkomst till denna information efter att ha bett om tillstånd från dig.

Operativsystemet i din mobila enhet kan eventuellt låta dig styra dessa tillstånd. Du hittar mer information på supportwebbplatsen för ditt operativsystem.

Behörigheter för tredjepartsappar

Spotify har stöd för interaktion med tredjepartsappar för att ge dig aktuella och innovativa funktioner. Om du ansluter ditt Spotify-konto till en tredjepartsapp kan tredjepartsappen behöva vissa behörigheter för att fungera.

Om du vill dra tillbaka behörigheter från apparna kan du göra det från kontosidan. Tryck bara på Apps i menyn till vänster och sedan på ÅTERKALLA ÅTKOMST bredvid den app det gäller.