Google Home och Google Nest

Röststyr din favoritmusik på Spotify med Google Home och Google Nest.

Länka Spotify till Google Home och Google Nest

1. Se till att mobilenheten är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Google-enhet.
  2. Öppna Google Home-appen.
  3. Tryck på Konto i det övre högra hörnet.
  4. Verifiera att Google-kontot som visas är det som är länkat till din enhet för Google Home och Google Nest. Tryck på ett annat konto eller Lägg till ett konto för att byta konto.
  5. Tillbaka på hemskärmen trycker du på + längst upp till vänster och sedan på Musik och ljud.
  6. Välj Spotify och tryck på Länka konto och sedan Logga in på Spotify.
    Obs! Om du inte redan har ett Spotify-konto kan du skapa ett vid det här tillfället. Efteråt måste du starta kontolänkningsprocessen från början.

Röstkommandon

När du har länkat ditt Spotify-konto till Google Home kan du be den spela upp din favoritmusik

Säg bara "Okej Google" och sedan …

• "Spela upp min Discover Weekly på Spotify".
  • “Skruva upp volymen på Spotify”.
  • "Spela lite rockmusik på Spotify".
  • "Pausa den här låten på Spotify".
  • Kolla in fler röstkommandon på supportsidan för Google Home.

Tips: Du kan också styra Spotify-appen på din Android-enhet med Google Assistent.

Vanliga frågor

Nej! Du kan ställa in Spotify som standardspelaren på Google Home så att du inte behöver specificera "på Spotify". Google Home ger dig alternativet att göra det här när du ber den spela upp musik – säg bara "ja" för att godkänna.

Du kan också ställa in Spotify som standardspelare manuellt:

1. I Google Home-appen trycker du på Konto längst ner till höger.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Musik under tjänster.
  4. Välj Spotify för att ställa in det som standardspelaren för Google Home.

Lyssna på ett annat konto med Google Voice Match

För att lyssna på ett annat Spotify-konto kan du använda Google Voice Match.

Obs! Alla Google Home-konton måste länkas till Spotify. Följ stegen nedan under Kom igång för att länka Spotify till Google Home.

Lyssna på ett annat konto genom att koppla från det aktuella Spotify-kontot.

Du kan ta bort länken mellan det aktuella Spotify-kontot och Google Home genom att följa de här stegen:

1. I Google Home-appen trycker du på Konto längst ner till höger.

2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Musik under tjänster.
  4. Tryck på TA BORT LÄNK.
  5. Sedan följer du stegen under Kom igång för att länka Spotify till Google Home.