Jam

Vänner som går med i ett Jam kan lyssna på och lägga till låtar i kön tillsammans, oavsett om de är på samma plats fysiskt eller virtuellt.

För: Premium behövs för att starta och hålla i ett Jam. Free‑användare kan gå med i och lägga till låtar i detta Jam. Den här funktionen fungerar även med smarta högtalare och de flesta Bluetooth‑högtalare.

Starta och dela ett Jam

Gå med och lägg till spår i detta Jam

Alla som är med i ett Jam kan styra vad som spelas upp på högtalaren.

1. Tryck på inbjudningslänken som din vän skickade till dig,
    skanna QR-koden
    eller för samman era telefoner om ni har loggat in på Spotify och aktiverat Bluetooth.
  2. Välj mellan att lyssna på spår på distans eller på plats.
    Obs! Du måste ha Premium för att fjärransluta från din stationära dator.
  3. Tryck på Gå med.
  4. Lägg till spår eller kom igång med Spotify‑rekommendationer. Genom dem får du veta om andra i ett Jam gillar de låtarna.

Lägg till eller ta bort vänner från ett Jam

Så här lägger du till någon till ett jam:

Så här tar du bort någon från ett Jam:

Lämna ett Jam

1. Tryck på enheten du lyssnar på för närvarande.
  2. Välj en annan enhet att spela upp på från listan över tillgängliga enheter.
    Du kan också trycka på Lämna.
    Obs! Om värden lämnar ett Jam avslutas det för alla.

Justera volymen i ett Jam

Den som är värd för ett Jam kan ändra huruvida gäster kan justera volymen eller inte.

Värden kan antingen:

• kontrollera sessionens volym själv, eller
  • dela volymkontrollen med alla deltagare genom att aktivera det manuellt:
    1. I appen trycker du på enheten du lyssnar på för närvarande.
    2. Slå på Låt gäster ändra volym.

Delad volymkontroll stöds på:

• Chromecast
  • Amazon Cast

Delad volymkontroll är inte tillgängligt på:

• Bluetooth-enheter
  • Apple AirPlay

Kontrollera vad som spelas upp i ett Jam

Den som är värd för ett Jam kan ändra huruvida gäster kan kontrollera vad som spelas upp.

När du växlar av Låt andra ändra vad som spelas upp kan gäster bara lägga till låtar till ditt Jam.

Fungerar det inte?

Om ​​du inte kan starta ett Jam kontrollerar du att

• du har en aktiv Premium-prenumeration
  • du ansluter till rätt högtalare i listan över tillgängliga enheter.

Om du inte kan gå med i ett Jam behöver du kontrollera att

• du har accepterat inbjudan från värden för detta Jam
  • du ansluter till rätt högtalare i listan över tillgängliga enheter.

Om du inte kan justera högtalarvolymen i ett Jam behöver du kontrollera att

• högtalaren stödjer delad volymkontroll
  • värden har aktiverat delad volymkontroll för detta Jam