Premium Family

Om du betalar via en av våra partners, så kommer du inte att kunna se de nya Family funktionerna ännu, men det kommer att uppdateras för dig med så småningom. Du kommer att få ett mejl så fort det är tillgängligt.

Premium Family är prenumerationsplanen för upp till sex personer som bor tillsammans. Sex Premium-konton för ett rabatterat pris.

Du får exklusiv åtkomst till Family Mix! En spellista som baseras på alla planmedlemmarnas smak så att hela familjen kan lyssna tillsammans. Du har dessutom föräldrakontroll över explicit innehåll för medlemmarna av din plan.

Kom igång

Du kan starta en Premium Family-plan och lägga till familjemedlemmar till den, eller så kan du gå med i någon annans plan.

Varje medlem har ett eget Premium-konto, så ni behöver inte dela inloggningsuppgifter.

Alla medlemmar i en Premium Family-plan måste vara familjemedlemmar som bor på samma adress.

Obs! Det går inte att köpa Premium Family med ett presentkort eller kombinera det med studentrabatten.

Om du startar en Premium Family-plan hanterar du planen och blir ansvarig för:

• Sköta planens månadsbetalning.
  • Ange adressen där alla bor.
  • Bjuda in medlemmar i planen.
  • Hantera föräldrakontrollen av medlemskonton.

Gå till sidan för Premium Family för att registrera dig!

Några saker att tänka på:

• Du kan lägga till upp till sex familjemedlemmar till din Premium Family-plan.
  • Om du prenumererar på Spotify Premium via ett annat företag (t.ex. din bredbands-/mobilleverantör) måste du avsluta prenumerationen hos det företaget innan du registrerar dig för Premium Family.

För att gå med i en befintlig Premium Family-plan måste du bo på samma adress som personen som hanterar planen (personen som startade planen).

Gå med i en Family-plan

Obs! Om du prenumererar på Spotify Premium via ett annat företag (t.ex. din bredbands-/mobilleverantör) måste du först avsluta prenumerationen hos det företaget.

1. Be personen som hanterar planen att lägga till dig.
  2. Du får en länk som du kan använda för att gå med. Öppna den och välj ACCEPTERA INBJUDAN.
  3. Välj LOGGA IN om du redan har ett konto eller REGISTRERA DIG om du är ny hos Spotify.
  4. Vi ber dig bekräfta din plats för att kontrollera att du bor på samma adress som personen som hanterar planen.
    Obs! Vi spårar inte din plats utan kontrollerar bara din adress just då. Om du inte hittar din adress kan du ta en titt på Vanliga frågor längst ned på den här sidan.

Hantera din Premium Family-plan

Medlemmar och planuppgifter kan hanteras av personen som hanterar planen (den person som startade planen) från hens kontosida eller på Premium Family-fliken.

Personen som hanterar planen kan lägga till eller ta bort familjemedlemmar och bestämma vem som kan höra explicit innehåll på Spotify.

Obs! Enbart personen som hanterar planen (den person som startade planen) kan hantera medlemmar i planen.

Lägg till en medlem

1. Gå till kontosidan.
  2. Välj Premium Family i menyn till vänster.
  3. Klicka på LÄGG TILL I FAMILY-PLAN.
  4. Klicka på Bjud in till Premium.
  5. Välj antingen KOPIERA LÄNK och skicka den till personen som du vill bjuda in eller välj ett delningsalternativ med den meddelandetjänst du föredrar.
    Obs! Om personen accepterar inbjudan på samma enhet som den skickades från måste du se till att du har loggat ut från din kontosida först.

Ta bort en medlem

1. Gå till kontosidan.
  2. Klicka på den medlem du vill ta bort på Premium Family-fliken.
  3. Klicka på TA BORT FRÅN PLAN.
  4. Bekräfta att du vill ta bort medlemmen.

Det går inte att ändra den person som hanterar din Premium Family-plan. Personen som hanterar den nu måste avsluta planen först. När alla konton sedan återgår till gratistjänsten vid nästa faktureringsdatum kan en ny person starta en ny plan som hen hanterar.

Om du flyttar eller om fel information anges vid registreringen måste den person som hanterar planen ändra adressen:

1. Gå till kontosidan.
  2. Välj Premium Family i menyn till vänster.
  3. Gå till Din adress och klicka på ÄNDRA ADRESS.
  4. Befintliga medlemmar kan bli ombedda att bekräfta den nya adressen för att kunna fortsätta använda planen.

Så här avslutar eller lämnar du en Premium Family-plan:

1. Logga in på din prenumerationssida
  2. Välj ÄNDRA ELLER AVSLUTA.
  3. Här kan du välja att antingen byta till en annan typ av betald prenumeration, till exempel vanlig Premium eller Premium for Students, eller återgå till Spotifys gratistjänst.

Obs! Om det är du som hanterar planen och du byter till en annan typ av Premium eller till Spotifys gratistjänst återgår alla andra medlemmars konton till gratistjänsten när din nuvarande faktureringsperiod avslutas. Om du inte hanterar planen påverkar eventuella ändringar du gör bara ditt konto.

Vanliga frågor

Du kan ange den adress du vill använda för planen manuellt vid registreringen. Dubbelkolla att adressen stämmer så att personerna du bjuder in till planen kan bekräfta att de också bor där.

Hittar du den inte?

Om din adress inte fylls i automatiskt kanske du kan hitta den om du anger den manuellt och väljer "Hitta".

Om du fortfarande inte kan hitta en specifik adress kan du prova något av följande:

• Välj din byggnad om du inte han hitta exakt lägenhetsnummer.
  • Välj ditt gatunamn.
  • Välj en offentlig plats eller byggnad i närheten.

Obs! Använd inte någon annans adress.

Familjemedlemmarna du bjuder in måste använda exakt samma adress, så se till att du berättar för dem vilken adress du angav.

Om du befinner dig på planens adress kan du använda din enhets platstjänst för att bekräfta adressen.

Om du inte är hemma eller inte vill ge åtkomst till din platstjänst kan du ange adressen manuellt.

Obs! Vi spårar inte din plats. Vi kontrollerar bara din adress vid tillfället då du går med i planen.

Matchar inte adressen?

Be personen som bjöd in dig att dubbelkolla adressen hen angav. Du måste använda exakt samma adress för att gå med i Family.

Fungerar inte platstjänsten?

Det är bäst att försöka på en mobilenhet, eller så kan du testa en annan webbläsare. Om du använder en mobil kan du försöka uppdatera sidan, öppna en ny webbläsare eller försöka igen en annan dag.

Om det fortfarande inte fungerar kan du kolla följande:

• Använd WiFi i stället för en datauppkoppling.
  • Se till att du är uppkopplad till ditt lokala nätverk (inte VPN eller proxyserver).

Platstjänstinställningar varierar mellan enheter och webbläsare. Vissa aktiveras när du godkänner det, andra måste aktiveras manuellt. Kontrollera supportsidorna för din enhet eller webbläsare om du behöver mer hjälp:

Vi debiterar enbart personen som hanterar planen (den person som prenumererade på planen), aldrig de inbjudna medlemmarna.

Vi debiterar personen som hanterar planen hela beloppet, oavsett om en annan medlem går med i planen.

Du kan hålla reda på allt detta på prenumerationssidan.

Personen som hanterar Premium Family-planen kan välja att tillåta eller blockera innehåll på Spotify som markerats som explicit för varje enskild medlem av planen. Så här blockerar du explicit innehåll för en planmedlem:

1. Gå till kontosidan.
  2. Välj Premium Family i menyn till vänster.
  3. Klicka på den medlem som du inte vill ska höra explicit innehåll.
  4. Inaktivera Tillåt explicit innehåll (grått).

Obs! Innehåll som vi fastställer som explicit baseras på information vi får från rättighetsinnehavarna, så visst explicit innehåll kan spelas upp även med den här inställningen.

Se mer information om explicit innehåll.

Ja! Du kan använda ett befintligt konto för att gå med i Premium Family. Alla dina kontouppgifter sparas och förblir dina, inklusive sparad musik och spellistor. Andra medlemmar i planen använder också egna konton för planen.

Vad händer om jag redan har Premium?

Om du hanterar en Family-plan infaller ditt betalningsdatum troligtvis några dagar tidigare än förut. Det beror på skillnaden i pris mellan Premium Family och en vanlig Premium-prenumeration.

Om du går med i en Family-plan betalar personen som hanterar planen framöver. Eventuell återstående Premium-tid som du redan har betalat för går förlorad. Du får ingen återbetalning om du byter från din nuvarande Premium-plan.

Vare sig du hanterar Family-planen eller går med i den måste du först avbryta en eventuell Premium-prenumeration genom ett annat företag (t.ex. din mobil-/bredbandsleverantör).

Du kan hålla reda på allt detta på prenumerationssidan.

Länken för inbjudan kan ha gått ut. Be personen som hanterar planen att skicka en ny länk från sin kontosida på Premium Family-fliken.

Om du går med i Family på samma enhet som personen som hanterar planen skickade inbjudan från måste du se till att hen har loggat ut från sin kontosida först.

Fungerar det fortfarande inte? Prova att öppna länken i ett inkognitofönster/privat fönster i webbläsaren.

Senast uppdaterad: 11 November 2019