Jag kan inte lyssna på Spotify på min TV

Kolla in Spotify på TV för anvisningar om hur du spelar upp Spotify på din TV.

Gå till appbutiken på din TV och sök efter Spotify för att se om din TV har stöd för Spotify-appen. Om din TV inte finns med på listan kan du uppgradera den med en soundbar eller streamingenhet med stöd för Spotify Connect.

För mer info om vilka enhetstyper som Spotify finns på kan du kolla in Spotify Everywhere

Spela upp direkt från TV-appen.

Om Spotifys TV-app inte fungerar:

• Kontrollera att din TV är ansluten till internet.
  • Kontrollera att du har en bra internetuppkoppling. Prova att spela upp något annat för att testa den.
  • Kontrollera appbutiken på din TV för att se om det finns uppdateringar för Spotify-appen.
  • Kontrollera att programvaran på din TV är är uppdaterad. Om du inte vet det kan du kontakta tillverkaren och ta reda på hur du kontrollerar och uppdaterar versionsprogramvaran.
  • Kontrollera att din TV stöds av Spotify. Du kan kontrollera det på Spotify Everywhere eller hos enhetstillverkaren.

Fungerar det fortfarande inte?

• Starta om TV:n.
  • Starta om ditt WiFi.
  • Radera Spotify-appen och installera den sedan på TV:n på nytt.
  • Prova att ansluta till ett annat WiFi-nätverk om det är möjligt.

Om problemet ändå kvarstår kan du behöva utföra ytterligare felsökning av enheten eller WiFi-uppkopplingen. Kolla in supportsidorna för internetleverantören/enhetstillverkaren för hjälp.

Spela upp från en mobil eller surfplatta

Om Spotify Connect inte fungerar:

• Kontrollera att din TV stöds av Spotify. Du kan kontrollera det på Spotify Everywhere eller hos enhetstillverkaren.
  • Se till att båda enheterna är anslutna till samma WiFi-nätverk om det här är första gången du spelar upp på TV:n från din mobil/surfplatta. (Om din enhet exempelvis är ansluten till 4G istället för WiFi fungerar det troligtvis inte.)
  • Kontrollera att du har den senaste versionen av Spotify på enheten.
  • Kontrollera att alla enheternas programvara är uppdaterad. Om du inte vet eller är osäker på detta kan du kontakta din enhetstillverkare och ta reda på hur du kontrollerar och uppdaterar versionsprogramvaran.
  • Kontrollera att du inte försöker spela upp lokala filer. Dessa stöds inte av Connect.

Fungerar det fortfarande inte?

• Starta om Spotify-appen.
  • Stäng alla andra appar du inte använder.
  • Starta om enheterna.
  • Starta om ditt WiFi.
  • Prova om möjligt att ansluta till ett annat WiFi-nätverk med den enhet du spelar upp från (dvs. din mobil, surfplatta eller dator).

Om problemet ändå kvarstår kan du behöva utföra ytterligare felsökning av enheten eller WiFi-uppkopplingen. Kolla in supportsidorna för internetleverantören/enhetstillverkaren för hjälp.

Om AirPlay inte fungerar:

• Kontrollera att alla enheter är anslutna till samma WiFi-nätverk. (Om din enhet exempelvis är ansluten till 4G istället för WiFi fungerar det troligtvis inte.)
  • Kontrollera att alla enheternas programvara är uppdaterad. Om du inte vet eller är osäker på detta kan du kontakta din enhetstillverkare och ta reda på hur du kontrollerar och uppdaterar versionsprogramvaran.

Fungerar det fortfarande inte?

• Starta om Spotify-appen.
  • Stäng alla andra appar du inte använder.
  • Starta om enheterna.
  • Starta om ditt WiFi.
  • Prova att ansluta till ett annat WiFi-nätverk om det är möjligt.

Om problemet ändå kvarstår kan du behöva utföra ytterligare felsökning av enheten eller WiFi-uppkopplingen. Kolla i supportsidorna för tjänsteleverantören eller Apple AirPlay för hjälp.

Om du har problem med Spotify och din Chromecast:

• Kontrollera att enheten du spelar upp från är ansluten till samma WiFi-nätverk som din Chromecast. (Om din enhet exempelvis är ansluten till 4G istället för WiFi fungerar det troligtvis inte.)
  • Kontrollera att Chromecastens programvara är uppdaterad.
  • Kontrollera att du har den senaste versionen av Spotify på enheten.
  • Kontrollera att du inte försöker spela upp lokala filer. Dessa stöds inte av Chromecast.

Fungerar det fortfarande inte?

• Starta om Spotify-appen.
  • Stäng alla andra appar du inte använder.
  • Starta om enheterna.
  • Starta om ditt WiFi.
  • Prova att ansluta till ett annat WiFi-nätverk om det är möjligt.

Besök Googles hjälpcenter för mer tips om att felsöka Chromecast.

Om problemet ändå kvarstår kan du behöva utföra ytterligare felsökning av enheten eller WiFi-uppkopplingen. Kolla in supportsidorna för internetleverantören/enhetstillverkaren för hjälp.

Senast uppdaterad: 26 Juni 2020