Jag kan inte lyssna på Spotify via min högtalare

Välj din anslutningstyp.

Om Spotify Connect inte fungerar kan du kontrollera följande:

• Alla enheter är uppdaterade. Om du inte vet eller är osäker kan du kontakta din enhetstillverkare och ta reda på hur du kontrollerar och uppdaterar versionsmjukvaran.
  • Du har den senaste versionen av Spotify.
  • Din högtalare är på och ansluten till nätverket (den kan ha en indikatorlampa för anslutning).
  • Om det här är första gången du spelar upp via högtalaren från din enhet ser du till att båda använder samma nätverk.
  • Din högtalare stöds av Spotify. Du kan kontrollera allt det här på spotifygear.com eller hos enhetstillverkaren.
  • Du försöker inte spela upp lokala filer. Dessa stöds inte av Connect.
  • @SpotifyStatus. Här meddelar vi om eventuella systemfel.

Om du fortfarande har problem efter att du har kontrollerat ovanstående:

• Starta om Spotify-appen.
  • Stäng alla andra appar du inte använder.
  • Starta om enheterna.
  • Starta om ditt WiFi.
  • Prova om möjligt att ansluta till ett annat WiFi-nätverk med enheten du spelar upp från (dvs. din mobil, surfplatta eller dator).

Om problemet ändå kvarstår kan du behöva göra ytterligare felsökning av enheten eller WiFi-anslutningen. Kolla i supportsidorna för internetleverantören/tillverkaren för hjälp.

Om Bluetooth-anslutningen inte fungerar kan du kontrollera följande:

• Bluetooth-enheterna är inom en meter från varandra och på tillräckligt avstånd från WiFi-routrar, datorer, mikrovågsugnar, kylskåp osv. (för att undvika störningar från radiovågor).
  • Det finns inte något som hindrar Bluetooth-kommunikationen. Om enheten ligger i ett fodral kan du behöva ta ut den.
  • Båda enheterna har tillräckligt med batteritid eller ström.
  • Bluetooth-funktionen i andra närbelägna Bluetooth-enheter är avstängd.
    Obs! Bluetooth-ljudenheter kan inte ansluta till flera källenheter samtidigt. Se till att koppla från alla anslutningar för att använda den med en annan enhet.
  • Om du använder hörlurar med en ljudutstängningsfunktion inaktiverar du den funktionen.
  • Stäng Spotify medan anslutningen upprättas.
  • Stäng alla andra appar du inte använder.

När du har kontrollerat allt ovan kan du prova att starta om anslutningen:

1. Stäng av din högtalares Bluetooth.
  2. Med Bluetooth aktiverat på din mobil/surfplatta/dator tar du bort information om högtalaren.
    Tips! Inställningen för borttagning kallas ofta Glöm.
  3. Stäng av och slå på Bluetooth på din mobil/surfplatta/dator.
  4. Slå på din högtalares Bluetooth igen.
  5. Det tar ca 20 sekunder för din mobil/surfplatta/dator att upptäcka din högtalare. När enheten blir synlig väljer du att parkoppla den.
  6. Öppna Spotify och spela något. Ljudet borde nu komma från din högtalare.

Funkade det inte?

Beroende på din högtalare kan du behöva välja den som standard för den enhet du spelar upp från eller konfigurera anslutningen för att tillåta mediedelning. Leta efter dessa alternativ i Bluetooth-inställningarna för enheten du spelar från (dvs. din mobil, surfplatta eller dator).

Om problemet kvarstår kan du kolla in supportsidan för din produkt för att få hjälp.

Om du har problem med Spotify och din Chromecast kan du kontrollera följande:

• Enheten du spelar från är ansluten till samma WiFi-nätverk som din Chromecast.
  • Din Chromecast är uppdaterad.
  • Den senaste versionen av Spotify är installerad.
  • @SpotifyStatus. Här meddelar vi om eventuella systemfel.
  • Du försöker inte spela upp lokala filer. Dessa stöds inte av Chromecast.

Om anslutningen fortfarande inte fungerar kan du prova följande:

• Starta om Spotify.
  • Stäng alla andra appar eller webbläsarflikar du inte använder.
  • Starta om Chromecast-appen.
  • Starta om dina enheter.
  • Starta om ditt WiFi.
  • Prova att ansluta till ett annat WiFi-nätverk om det är möjligt.

Besök Googles hjälpcenter för mer tips om att felsöka Chromecast.

Jag vill spela från Spotifys desktop-app

Även om det inte går att hitta en Chromecast-enhet från Spotifys desktop-app kan du fortfarande använda den för att styra musiken:

1. Öppna Spotify på Chromecast med mobilen, surfplattan eller webbspelaren genom att följa dessa steg.
    Obs! Chromecast är bara kompatibelt med webbspelaren i Chrome-webbläsaren.
  2. Styr ditt lyssnande med desktop-appen.

Kan andra använda min Chromecast för att lyssna på Spotify?

Om du har aktiverat Guest Mode (gästläge) på din Chromecast kan enheter i närheten anslutas till den utan att de är anslutna till ditt WiFi-nätverk. Perfekt för fester!

Läs vanliga frågor om Guest Mode (gästläge) om du vill ha mer information.

Om AirPlay inte fungerar kan du kontrollera följande:

• Alla enheter är anslutna till samma WiFi-nätverk.
  • Alla enheter är uppdaterade.
  • @SpotifyStatus. Här meddelar vi om eventuella systemfel.

Om du fortfarande har problem efter att ha kontrollerat detta kan de här stegen hjälpa:

• Starta om Spotify-appen.
  • Stäng alla andra appar du inte använder.
  • Starta om enheterna.
  • Starta om ditt WiFi.
  • Prova att ansluta till ett annat WiFi-nätverk om det är möjligt.

Om problemet ändå kvarstår kan du behöva göra ytterligare felsökning av enheten eller WiFi-anslutningen. Kolla in suppportsidorna för internetleverantören/tillverkaren för hjälp.

Om din AUX-kabel inte fungerar kan du kolla in tillverkarens guide för att försäkra dig om att du har rätt kabel för din enhet. Du kan också prova de här alternativen för att lyssna på Spotify via din högtalare:

Vi ändrar åtkomsten till den inbyggda Spotify-appen på vissa högtalare och ljudsystem. Om du är osäker på om din enhet påverkas kan du höra av dig till din enhetstillverkare.

Senast uppdaterad: 29 November 2018