Jag kan inte lyssna på Spotify i bilen

Kolla in Spotify i bilen för anvisningar om hur du spelar upp Spotify i bilen.

Välj ett av alternativen nedan om du behöver hjälp:

Obs! Vissa bilmodeller kräver Spotify Premium.

Om Spotify-appen på bilens mediasystem inte fungerar kan du testa dessa steg:

• Kontrollera att bilen är ansluten till internet.
  • Använd en annan app på bilens mediasystem för att kontrollera att internetuppkopplingen är tillräckligt stark.
  • Starta om appen.
  • Starta om bilen (genom att vrida av och på tändningen).
  • Ta bort Spotify-appen om möjligt och installera den igen.

Om det inte fungerade:

• Kontrollera bilens mediasystem för att se om det finns uppdateringar för Spotify-appen.
  • Kontakta bilstereons tillverkare för eventuella uppdateringar för inbyggd programvara/operativsystem.

Om problemet kvarstår kan du be bilens/bilstereons tillverkare om vidare hjälp.

Om Bluetooth-anslutningen inte fungerar:

• Kontrollera att din enhet har tillräckligt med ström.
  • Kontrollera att programvaran på båda enheterna är uppdaterad. Om du inte vet eller är osäker kan du kontakta din enhetstillverkare och ta reda på hur du kontrollerar och uppdaterar programvaruversionen.
    Obs! För att uppdatera bilens mediasystem kan du behöva kontakta biltillverkaren.
  • Testa att stänga av Bluetooth på andra Bluetooth-enheter i närheten som du inte använder för tillfället.
    Obs! De flesta Bluetooth-ljudenheter kan inte ansluta till flera källenheter samtidigt. Se till att koppla ifrån alla anslutningar för att använda den med en annan enhet.
  • Testa att stänga Spotify-appen på din enhet medan anslutningen upprättas.

När du har kontrollerat allt ovan kan du prova att starta om anslutningen:

1. Stäng av Bluetooth på bilens mediasystem.
  2. Se till att Bluetooth-inställningarna på din mobil/surfplatta är aktiverade och ta bort informationen om bilen.
    Tips! Inställningen för borttagning kallas ofta Glöm.
  3. Stäng av och slå på Bluetooth på din mobil/surfplatta.
  4. Slå på Bluetooth på bilens mediasystem igen.
  5. Det tar cirka 20 sekunder för din mobil/surfplatta att upptäcka din bil. När enheten blir synlig ska du välja den för att parkoppla.
  6. Öppna Spotify och spela något. Ljudet borde nu komma från din högtalare.

Funkade det inte?

Du kan behöva ange din bil som en standardenhet eller tillåta mediadelning. Försöka att leta efter dessa alternativ i Bluetooth-inställningarna för enheten du spelar från.

Om problemet återstår kan du kolla in enhetstillverkarens supportsida.

Om din AUX- eller USB-kabel inte fungerar ska du kolla att du har rätt kabel för din enhet. Även om det är rätt kabel kan du testa med en annan för att se om den är skadad.

Om du ansluter via en USB-kabel ska du se till att bilens mediasystem är uppdaterat till senaste inbyggda programvaruversionen.

Du kan också prova de här alternativen för att spela Spotify i din bil.

Kontrollera att bilen stöds av Android Auto. Kolla sedan in supportsidan för Android Auto.

Kontrollera att bilen stöds av CarPlay. Kolla sedan in supportsidan för CarPlay.

Senast uppdaterad: 15 mars 2021