Ljudkvalitetsinställningar

Lyssna på musik som den ska låta genom att öka kvaliteten eller spara på din dataförbrukning genom att sänka kvaliteten. Du kan även hitta rätt ljud för dig med equalizern.

Välj en enhet nedan för att justera de här inställningarna.

Obs! Du kan inte justera ljudinställningarna medan Spotify Connect är aktivt.

Desktopappens standardkvalitet är Ogg Vorbis 160 kbit/s.

Premium-prenumeranter kan välja att aktivera streama med hög kvalitet, vilket innebär att 320 kbit/s används:

1. Klicka på pilen  i det övre högra hörnet och välj Inställningar.
  2. Under Musikkvalitet växlar du Streama med hög kvalitet (endast Premium) till på (grön) eller av (grå).

Tips: Du kan också se till att samma volymnivå är inställd för alla låtar i Inställningar. Klicka på VISA AVANCERADE INSTÄLLNINGAR och leta reda på alternativet under Uppspelning.

Webbspelarens standardkvalitet är AAC 128 kbit/s och 256 kbit/s för Premium.

Just nu kan du inte justera ljudinställningarna i webbspelaren. Ladda ned appen för att få tillgång till fler funktioner!

Ljudkvalitet

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Musikkvalitet.
  4. Välj dina inställningar.

Du kan välja från följande ljudkvalitetsinställningar i Ogg Vorbis-formatet:

• Normal – motsvarar ungefär 96 kbit/s.
  • Hög – motsvarar ungefär 160 kbit/s.
  • Extrem – motsvarar ungefär 320 kbit/s.
  • Automatisk – beror på din nätverksanslutning.

Du kan ha olika inställningar för lyssning online (streamningskvalitet) och offline (nedladdningskvalitet). Ju högre streamningskvaliteten är, desto större datamängd används. Ju högre nedladdningskvaliteten är, desto mer diskutrymme används.

Equalizer

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar och sedan Uppspelning.
  3. Tryck på Equalizer och slå på den.
  4. Tryck på en förinställd inställning eller anpassa genom att dra prickarna på equalizern.

Tips: Du kan även växla Ljudnormalisering och/eller Feedbackljud till på (grön) eller av (grå) i inställningarna för Uppspelning.

Ljudkvalitet

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Musikkvalitet.
  4. Välj dina inställningar.

Du kan välja från följande ljudkvalitetsinställningar i Ogg Vorbis-formatet:

• Normal – motsvarar ungefär 96 kbit/s.
  • Hög – motsvarar ungefär 160 kbit/s.
  • Extrem – motsvarar ungefär 320 kbit/s.
  • Automatisk – beror på din nätverksanslutning. ​

Du kan ha olika inställningar för lyssning online (streamningskvalitet) och offline (nedladdningskvalitet). Ju högre streamningskvaliteten är, desto större datamängd används. Ju högre nedladdningskvaliteten är, desto mer diskutrymme används.

Equalizer

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar och sedan Uppspelning.
  3. Tryck på Equalizer och slå på den.
  4. Tryck på en förinställd inställning eller anpassa genom att dra prickarna på equalizern.

Tips: Du kan även växla Ljudnormalisering och/eller Feedbackljud till på (grön) eller av (grå) i inställningarna för Uppspelning.

Ljudkvalitet

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Under Musikkvalitet väljer du inställningar.

Du kan välja från följande ljudkvalitetsinställningar i Ogg Vorbis-formatet:

• Normal – motsvarar ungefär 96 kbit/s.
  • Hög – motsvarar ungefär 160 kbit/s.
  • Extrem – motsvarar ungefär 320 kbit/s.
  • Automatisk – beror på din nätverksanslutning.

Du kan ha olika inställningar för lyssning online (streamningskvalitet) och offline (nedladdningskvalitet). Ju högre streamningskvaliteten är, desto större datamängd används. Ju högre nedladdningskvaliteten är, desto mer diskutrymme används.

Equalizer

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Under Musikkvalitet trycker du på Equalizer.
  4. Du dirigeras till enhetens ljud- och tillbehörsinställningar. Välj alternativ.
    Obs! De här inställningarna varierar utefter din enhet.

Vilken bitrate används när jag streamar Spotify med Chromecast?

Standardkvaliteten för streaming av Spotify med Chromecast är AAC 128 kbit/s och 256 kbit/s för Premium.