Spotify på Ford SYNC

Tryck bara på en knapp och få all musik du någonsin behöver för resan. Eller använd rösten.

I bilar med Ford SYNC AppLink-systemet kan du styra Spotify-appen från förarsätet med röststyrning och knapparna på ratten, via din Apple- eller Android-smartphone.

Röststyrning

Röststyrningen fungerar med följande kommandon för Android och iOS:

• Välj spellista
  • Spela upp sparat (alla sparade spår i Din musik)
  • Aktivera Shuffle/Inaktivera Shuffle
  • Spara
  • Info
  • Avsluta Spotify
  • Återgå

Röststyrningen fungerar också med följande kommandon, endast för iOS:

• Starta radio (baserat på det spår som spelas)
  • Tumme upp (endast radio)
  • Tumme ned (endast radio)
  • Välj album
  • Välj artist
  • Utforska
  • Välj radio

Tips: Om du vill lyssna på listan med de tillgängliga röstkommandona i bilen säger du bara kommandot ”Spotify Hjälp” i Spotify-appen.

Knappstyrning

Spotify-appen är också integrerad med knapparna på ratten och instrumentpanelen:

• Hoppa över spår framåt/bakåt.
  • Spela upp/pausa.
  • Med sifferknapparna sparas album, artister, spellistor osv. som spelas. Tryck på en siffra när du vill lyssna på dina favoriter igen.

Spotify med Ford SYNC AppLink finns på alla marknader där utrustade bilar säljs. Du hittar mer information om Fords bilar och AppLink på Fords webbplats.

Varför kan jag inte styra musiken från min telefon?

Av säkerhetsskäl är det här för närvarande avsett för när du är ansluten till AppLink.

Försök inte att stänga av AppLink eftersom det kan leda till anslutningsproblem. Om det händer kan du titta i Är något fel? nedan.

Om du har passagerare som vill styra musiken kan de göra det genom att logga in på samma konto i sina enheter och styra musiken med Spotify Connect.
Obs! Vi rekommenderar inte att den som kör gör det här.

Är något fel?

Det går att göra en total återställning från ditt Ford-stereosystem. På Fords webbplats finns mer information. Du behöver bara parkoppla din telefon igen så kommer allt att fungera som vanligt.