Family Mix

Family Mix är en spellista som kombinerar musik som du och andra medlemmar av din Family-plan lyssnar på. Den skapas baserat på genrer, artister och låtar som ni har spelat upp på egen hand och uppdateras ju mer musik ni lyssnar på.

Gå med i eller lämna Family Mix

Din musik visas inte i Family Mix förrän du går med. Om du lämnar den tas dina låtar bort.

• Gå med i eller lämna Family Mix när som helst på www.spotify.com/account/family.
  • Eller så trycker du på  (Android)/ (iPhone) i mobilappen och väljer sedan Gå med i Family Mix.
    Obs! För att lämna Family Mix upprepar du de här stegen och trycker på Lämna Family Mix.

Spela upp Family Mix

Det finns en del sätt att hitta och spela upp Family Mix:

• Du hittar den i Hem  under Skapat för dig
  • Sök efter Family Mix.
  • Om du har en röststyrd högtalare kan du be den spela upp Family Mix.

Obs! Om du är ny på Spotify måste Family Mix lära känna dig först. Förvänta dig att se den fylld med dina favoritlåtar efter att du lyssnat omkring två veckor.

Finjustera mixen

För: Family Mix på mobil

Family Mix fylls med musik som hela familjen kan lyssna på tillsammans. Men den kan även finjusteras efter vissa Family-medlemmars smak när ni inte lyssnar tillsammans.

För att bestämma vems musiksmak som Family Mix ska baseras på trycker du på  (Android)/ (iPhone) i det övre högra hörnet av din mix och sedan på Hantera användare.

Du kan justera mixen ännu mer för att matcha ditt humör:

• Tryck på CHILL  för avslappnad lyssning med ett lugnt tempo. Tryck igen för att gå tillbaka till standardmixen.
  • Tryck på UPBEAT  för att höja mixens tempo. Tryck igen för att gå tillbaka till standardmixen.

Profilbilder visas vid varje låt i mixen för att visa vilka planmedlemmar som den kommer från. Bara personer i din Family-plan kan se detta.

Family Mix kräver konstanta uppdateringar för att vara aktuella, så du kan inte lyssna på den offline. Men du kan lägga till alla låtar från din mix i en spellista och sedan ladda ned den spellistan:

1. Tryck på  (Android)/ (iPhone) i det övre högra hörnet av din mix.
  2. Tryck på Lägg till i spellista.
  3. Tryck på NY SPELLISTA och namnge den, eller lägg till låtar i en existerande spellista.
  4. Ladda ned den spellistan.

Obs! Den här inställningen finns bara tillgänglig på mobila enheter men gäller för alla enheter.

Ta bort explicita låtar baserade på din smak från Family Mix genom att trycka på  (Android)/ (iPhone) i det övre högra hörnet i din mix och sedan på Ta bort explicita låtar. Ändringarna påverkar andra medlemmars konton nästa gång den uppdateras för dem.

Detta tar bara bort explicita låtar som baseras på din musiksmak. Ta en titt på explicit innehåll om du vill inaktivera alla explicita låtar.

Senast uppdaterad: 22 april 2021