Aktivera webbspelaren

För: Google Chrome, Firefox och Edge.

Om du ser meddelandet ”Uppspelning av skyddat innehåll är inte aktiverad” (eller ett liknande meddelande) när du försöker använda webbspelaren behöver du bara aktivera pluginprogrammet Widevine eller ladda ned ett mediapaket. Välj din webbläsare nedan för att ta reda på hur.

Obs! Du behöver inte ladda ned något för att aktivera pluginprogrammet och det påverkar inte din onlinesäkerhet.

1. Ange följande i webbläsarens adressfält: chrome://settings/content.
  2. Under Skyddat innehåll ser du till att Tillåt att skyddat innehåll spelas upp på webbplatser är markerat.
  1. Klicka på Aktivera DRM i det gula varningsfältet högst upp på skärmen.

Om du inte ser det gula fältet kan du aktivera DRM med följande steg:

1. Ange följande i webbläsarens adressfält: about:preferences#content.
  2. Under DRM-innehåll ser du till att Spela upp DRM-innehåll är markerat.

N-utgåvorna av Windows 10 kräver ett Media Feature Pack för att aktivera Spotifys webbspelare. Så här laddar du ned det:

1. Gå till Microsoft Download Center.
  2. Välj ditt språk och klicka på Ladda ned.
  3. Välj din plattform och klicka på Nästa.

Besök Microsoft Download Center för mer information och en komplett installationsguide.