Varumärkesspellistor

Kanske är du ett företag eller ett varumärke som använder Spotifys sociala funktioner för att interagera med dina fans. Som vi förklarar i Spotifys Användarvillkor får varumärken inte ägna sig åt aktiviteter i tjänsten som antyder att de stöds av vissa artister (såvida de inte faktiskt gör det, förstås).

Du måste förstås använda ditt eget goda omdöme när du undviker att antyda samarbete, men många av Spotifys varumärkeskunder har haft hjälp av följande tumregler:

• Ju fler spår du har på din spellista desto bättre – lägg till minst 20 spår på dina spellistor.

• Låt inte en enstaka artist förekomma på spellistan mer än en gång.

• Om du har anledning att tro att en specifik artist har problem med ditt varumärke är det antagligen smart om du håller dig undan från den artisten.

• Låt spellistorna ha en redaktionell framtoning. Försök inte göra dem till reklam för din produkt. Gör som andra Spotify-användare och låt världen se vilken typ av musik ditt varumärke gillar när det är fest, under resan eller till en kopp kaffe.

• Dra nytta av de relationer du redan har – om du redan har anlitat en artist som ditt nya språkrör kan en spellista vara ett fantastiskt sätt att visa världen hur mycket ditt varumärke gillar artisten.