Misstänkt mejl från Spotify

När kommer ett mejl från Spotify verkligen från Spotify?

Det är bra att vara helt säker, särskilt när det gäller att skydda dig mot nätfiske och andra hot mot din känsliga information.

Här är några grundläggande tips på hur du kan identifiera misstänkta mejl:

• Spotify frågar aldrig efter personlig information via e-post. Detta omfattar följande:
    • Betalningsinformation (kreditkortsnummer, betalkortsnummer osv.)
    • Kontolösenord
    • Personnummer
  • Spotify begär aldrig betalning genom tredje part (till exempel Western Union) och utlovar inte prispengar via e-post.
  • Spotify ber dig aldrig att ladda ned något från ett mejl.

Vad ska jag göra om jag får ett misstänkt mejl?

De som skickar skräppost och nätfiskar kan inte få någon information från dig om du inte ger den till dem.

Först och främst: Svara inte på misstänkta mejl och klicka inte på några länkar i och ladda inte ner några bilagor från mejlet

Följ sedan dessa steg:

1. Vidarebefordra hela mejlet till spoof@spotify.com
    Vidarebefordra inte mejlet som en bifogad fil. Du kan lägga till en kommentar eller fråga, men ändra inte ämnesraden eller meddelandetexten.
  2. Radera det misstänkta mejlet från inkorgen.

Vårt team undersöker mejlet och informerar dig om huruvida det är äkta eller inte.

Vad ska jag göra om jag svarat på, klickat på en länk i eller laddat ner något från mejlet?

Om du svarat på mejlet, laddat ner en bilaga eller uppgett personlig information rekommenderar vi att du följer dessa steg så snart som möjligt:

1. Ändra ditt lösenord för Spotify.
  2. Ändra ditt lösenord för alla andra webbplatser där du använder samma lösenord.
  3. Kontakta din bank om du tror att någon har kommit åt dina bankuppgifter.

Din säkerhet är högsta prioritet för oss. Kontakta alltid oss om det är något du undrar över.