Någon har tagit över mitt konto

Om du lägger märke till att något av följande oväntat händer på ditt konto kan det vara så att någon annan har tagit över det.

• Ditt lösenord fungerar inte längre.
  • Den e-postadress som är kopplad till ditt konto har ändrats.
  • Spellistor har försvunnit eller lagts till.
  • Ändringar av prenumerationen.
    Obs! Vi visar aldrig din fullständiga betalningsinformation.
  • Någon annans Facebook-konto har kopplats till ditt Spotify-konto.

Vad gör jag om mitt konto har tagits över?

1. Återställ först ditt lösenord.

Obs! Om din e-postadress har ändrats går du direkt till steg 2.

1. Öppna formuläret för lösenordsåterställning i ett privat fönster/inkognitofönster och välj ett starkt lösenord som du inte har använt förut.
  2. Gå till din kontosida och klicka på LOGGA UT ÖVERALLT.

Vi rekommenderar starkt att du även ändrar ditt lösenord för följande:

• Den e-postadress som är kopplad till ditt Spotify-konto (t.ex. med Gmail, Hotmail osv.).
  • En eventuell Facebook-profil som är kopplad till ditt Spotify-konto. Du kan kontrollera att du är den enda som för tillfället är inloggad på ditt Facebook-konto i Facebook-inställningarna under Säkerhet och inloggning > Där du är inloggad.
  • Alla tjänster där du använder samma lösenord som för Spotify.

2. Ta sedan kontakt med oss.

Obs! Av säkerhetsskäl kan vi behöva en skärmbild av ditt Spotify-kvitto eller ett kontoutdrag. Ha denna till hands när du hör av dig (och se till att den inte visar hela ditt kreditkortsnummer, utgångsdatum och 3-siffriga kod).

1. Gå till vårt kontaktformulär.
  2. Välj Logga in.
  3. Välj Jag kan inte logga in på Spotify
  4. Klicka på JAG BEHÖVER FORTFARANDE HJÄLP.

Vi vidtar sedan alla nödvändiga steg för att säkra ditt konto och ge dig åtkomst igen.

Vanliga frågor

Vi kan försäkra dig om att vår plattform och våra användarregister är helt säkra. Kontoövertaganden sker oftast på grund av ett intrång på en annan tjänst. Om du använder samma lösenord för flera tjänster riskerar alla att äventyras om det sker ett säkerhetsintrång.

Vi tillämpar alltid rigorösa säkerhetsrutiner för att skydda din information, men du kan kolla in hur du skyddar ditt Spotify-konto för extra åtgärder du kan vidta.

Ibland visar Spotify enheter i närheten under Tillgängliga enheter (du hittar det i fältet Nu spelas på mobilen eller genom att klicka på  i det nedre högra hörnet i desktop-appen). Oroa dig inte – de listade enheter som inte är dina har inte åtkomst till ditt konto.

Om du ser ett meddelande om att ditt konto används någon annanstans och du inte känner igen den enheten kanske du har glömt att logga ut från ditt konto på någon annans enhet. Om du inte har tillgång till enheten måste du be enhetens ägare att logga ut från ditt konto. Du kan också genomföra en fjärrutloggning från din kontosida och ändra ditt lösenord för utökad säkerhet.

Se Kontot används någon annanstans för mer information.

Senast uppdaterad 15 Augusti, 2018