Rapportera en spellista, bild eller text.

Om du hittar innehåll som skapats eller laddats upp av en annan användare eller artist på Spotify (som en spellista, bild eller text) som är stötande eller strider mot upphovsrätten kan du rapportera det via appen.

Obs! Om du vill rapportera ett ärende som rör musik i Spotify-tjänsten och din immateriella äganderätt (istället för bilder överförda av andra) går du till Rapportera musikintrång.

Vi tar klagomål på innehåll från kunder på högsta allvar. Du bör känna till att ditt Spotify-konto kan stängas ner om du missbrukar rapporteringsprocessen.

Välj en enhet för att läsa mer om hur du skickar in en rapport.

1. Högerklicka på spellistans titel eller artistnamnet. Du kan även klicka på  till höger om spellistan eller artistprofilen och välja Rapportera. Du omdirigeras automatiskt till rapporteringsformuläret.
  2. Välj vilket ämne det gäller.
  3. Fyll i hela formuläret och klicka på Skicka.
  1. I spellistan eller på artistprofilen trycker du på  i det övre högra hörnet.
  2. Bläddra nedåt och tryck på Rapportera missbruk. Du omdirigeras automatiskt till rapporteringsformuläret.
  3. Välj vilket ämne det gäller.
  4. Fyll i hela formuläret och tryck på Skicka.
  1. I spellistan eller på artistprofilen trycker du på  i det övre högra hörnet.
  2. Bläddra nedåt och tryck på Rapportera missbruk. Du omdirigeras automatiskt till rapporteringsformuläret.
  3. Välj vilket ämne det gäller.
  4. Fyll i hela formuläret och tryck på Skicka.
  1. I spellistan eller på artistprofilen trycker du på  i det övre högra hörnet.
  2. Bläddra nedåt och tryck på Rapportera missbruk. Du omdirigeras automatiskt till rapporteringsformuläret.
  3. Välj vilket ämne det gäller.
  4. Fyll i hela formuläret och tryck på Skicka.

Vad händer sen?

Samtliga rapporter undersöks olika från fall till fall. Vi kan inte svara direkt på varje enskild rapport, men vi tar bort innehåll som kan anses vara olämpligt baserat på vårt eget omdöme.

Senast uppdaterad: 16 Oktober 2018