Uppdateringar av Spotifys sekretesspolicy

På Spotify vill vi ge våra användare den bästa möjliga upplevelsen för att säkerställa att de kan uppskatta vår tjänst idag, imorgon och i framtiden. Det är även vårt mål att vara så öppna och transparenta som möjligt med våra användare kring den persondata vi samlar in för att kunna erbjuda tjänsten, hur den används, och vilka som får ta del av den.

Vi meddelar idag att vi gör några förändringar i vår Sekretesspolicy, som träder i kraft den 25 maj. Dessa förändringar reflekterar de ökade kraven på transparens i EU:s Dataskyddsförordning (allmänt känt som ‘GDPR’).
Vi har alltid strävat mot att dela tydlig och enkel information kring den persondata vi samlar in och använder, samt hur vi skyddar din persondata, i vår Sekretesspolicy. Idag meddelar vi hur vi stärker vår Sekretesspolicy, genom att tydliggöra och tillhandahålla information kring:

• rättigheter och hur man använder dessa;
  • hur vi samlar in, använder, delar och skyddar persondata, samt
  • de juridiska grunderna vi utgår ifrån för att behandla persondata

Över de nästkommande veckorna rullar vi även ut nya verktyg, vilket inkluderar ett nytt sekretesscenter på Spotify.com, och en ny sida för sekretessinställningar på våra användares Konton för att hjälpa dem enklare förstå och styra deras integritetsval, vilket inkluderar möjlighet till nedladdning av sin persondata.

Vad är nytt?

Vi tillhandahåller ytterligare information och resurser för att hjälpa våra användare förstå och kontrollera den persondata de delar med Spotify:

• Din persondata och dina rättigheter - Vi har tillhandahållit ytterligare detaljer i vår Sekretesspolicy för att tydligare förklara vilken persondata vi samlar in om våra användare, samt hur den används och delas. Vi har även inkluderat ytterligare information om vilka nya och stärkta rättigheter våra användare har när det kommer till deras persondata.
  • Sekretesscenter - Vi kommer lansera ett nytt sekretesscenter under de nästkommande veckorna på Spotify.com. Det kommer hjälpa individer förstå hur deras persondata används av Spotify och vilka verktyg användare av Spotify har för att styra sina integritetsinställningar.
  • Sekretessinställningar – Vi lanserar även en ny sida för sekretessinställningar som blir tillgänglig för användare av Spotify inom de närmsta veckorna. Detta ger Spotifyanvändare nya verktyg för att hantera integritetsinställningar och möjliggör nedladdning av sin persondata.
  • Ny kontaktinformation – Vi har uppdaterat vår Sekretesspolicy så den inkluderar detaljer om hur man kontaktar Spotifys Dataskyddsombud och de lämpliga dataskyddsmyndigheterna som man kan kontakta direkt om man undrar något gällande dataskyddsfrågor.

Vad har inte förändrats?

Det som inte har förändrats är Spotifys fortsatta åtagande att säkerställa våra användares integritet, och att ge dem kontroll över den persondata de delar med oss. Integriteten och säkerheten för våra användares persondata är oerhört viktigt för Spotify.

Tack för att du använder Spotify.

Njut av musiken!