Sekretessinställningar

Spotify är ett perfekt sätt att dela din kärlek till musik med människor över hela världen, men ibland vill du hålla din aktivitet för dig själv. Den här guiden hjälper dig att ta kontroll över din sekretess.

Dölj din Spotify-aktivitet

Obs! Kräver desktop-app

Vem som helst kan följa dig på Spotify men ingen behöver se din aktivitet om du inte vill att de ska göra det.

1. Öppna Spotifys desktop-app.
  2. Längst upp till höger klickar du på  > Inställningar.
  3. UnderSociala nätverkklickar du på reglagen för att ändra inställning
    • Visa automatiskt nya spellistor offentligt
      Stäng AV detta (grå) för att dölja alla nya spellistor.
    • Dölj aktivitet
      Slå PÅ det här alternativet (grön) för att tillfälligt dölja det du lyssnar på från aktivitetsflödet.
    • Publicera min aktivitet på Spotify
      Stäng AV (grå) alternativet för att aldrig visa vad du lyssnar på i aktivitetsflödet.
    • Visa mina aktuella toppartister
      ​​​​​​​Stäng AV (grå) alternativet för att dölja sammanfattningen av de artister du lyssnar mest på från din profilsida.

Dölj specifika spellistor

Du kan välja vilka spellistor du vill ska vara synliga för andra.

Högerklicka bara på spellistan i desktop-appen eller webbspelaren och välj Gör hemlig.

På mobiler och surfplattor trycker du på  (iOS), eller  (Android) bredvid spellistan och väljer Gör hemlig.

Vad kan jag inte dölja?

Din profilsida är alltid synlig för andra Spotify-användare, även om de inte följer dig. Detta omfattar ditt användarnamn, din profilbild, publika spellistor, nyligen spelade artister, vem du följer och dina följare.