Uppgiftsrättigheter och sekretessinställningar

Din sekretess och säkerheten kring dina personuppgifter är, och kommer alltid att vara, vår högsta prioritet.

Det är därför vi har skapat ett sekretesscenter för att lyfta fram några av de viktiga delarna av vår sekretesspolicy och för att ge dig mer information om de rättigheter och den kontroll du har med koppling till dina personuppgifter.

För mer information om dina uppgiftsrättigheter och sekretessinställningarna tillgängliga för dig kan du kolla in våra svar på vanliga frågor nedan.

Ja, du kan ladda ner en kopia av dina uppgifter genom att klicka på Begär-knappen längst ned i avsnittet Sekretessinställningar på din kontosida. Den här sidan innehåller också instruktioner för hur du kommer åt dina uppgifter och en sammanfattning av de uppgiftskategorier som du kan förvänta dig att ta emot.

Här är en överblick av vad nedladdningen innehåller:

Uppgiftstyp Beskrivning
Spellistor

En sammanfattning av de spellistor som skapats eller sparats och låtar som sparats, inklusive:

1. Namn på spellistan.
  2. Datumet då spellistan senast ändrades.
  3. Namn på låtar som finns i spellistan.
  4. Namn på artister för varje låt.
  5. Eventuell beskrivning som användaren har angett för spellistan.
  6. Antal följare som spellistan har.
Streaminghistorik (ljud, video och podcasts)

En lista över objekt (t.ex. låtar, videor och podcasts) som användaren har lyssnat på eller sett under de senaste 90 dagarna, inklusive:

1. Namn på “skaparen“ för varje stream (t.ex. artistnamnet om det är ett musikspår)
  2. Namn på objekt som användaren lyssnat på eller sett (t.ex. titlar på musikspår eller namn på videor).
  3. Datum och tid för streamen.
Ditt bibliotek

En sammanfattning (vid tidpunkten för begäran) av innehållet som sparats i Ditt bibliotek (låtar, podcasts och videor), inklusive:

1. Namn på artister för varje objekt.
  2. Namn på albumet.
  3. Namn på sparade objekt.
Sökhistorik

En lista på alla sökningar som gjorts under de senaste 90 dagarna, inklusive:

1. Varje söknings innehåll.
  2. Datum då sökningen gjordes.
Följare

Det här inkluderar (om tillgängligt) vid tidpunkten för begäran:

1. Antalet följare kontot har.
  2. Antalet andra konton detta konto följer.
  3. En lista med artister som kontot följer.
Betalningsuppgifter

Detta inkluderar information om betalningsmetod (om sådan finns):

1. Typ – korttypen, t.ex. MasterCard, Visa etc. eller annan typ av betalning som t.ex. presentkort, PayPal.
  2. Kortnummer – då betalningsmetoden är via kort visas endast de sista fyra siffrorna.
  3. Kortets utgångsdatum – då betalningsmetoden är via kort visas det fyrsiffriga utgångsdatumet (t.ex. 07/08).
  4. Skapelsedatum – det datum då betalningsuppgifterna uppgavs till Spotify.
  5. Betalningsland – det land där kortet utfärdades, t.ex. Storbritannien eller Sverige.
  6. Postnummer – det postnummer som kortet är registrerat till.
Prenumerationsuppgifter

Detta inkluderar (om sådant finns):

1. Spotify-användarnamn.
  2. E-postadress.
  3. Land.
  4. Skapat från Facebook – detta visar om kontot skapades via Facebook.
  5. Användar-ID för Facebook – detta inkluderas om användaren skapade sitt konto via Facebook.
  6. Föredragen plats.
  7. Födelsedatum.
  8. Kön.
  9. Postnummer.
  10. Mobilnummer.
  11. Mobiloperatör.
  12. Mobilmärke.
  13. När användaren skapades – det här är det datum då användaren registrerade sig.

Sekretessinställningar

I avsnittet Sekretessinställningar på din kontosida har du möjlighet att begränsa vilka av de följande personuppgiftskategorierna som behandlas, eller sluta tillåta att de följande kategorierna behandlas över huvud taget:

• För användare av gratistjänsten – uppgifter som vi använder för att spela reklam vi tror kommer vara relevant för dig (skräddarsydd reklam).
  • För de som registrerat sig hos Spotify via Facebook eller anslutit sitt konto till Facebook . Ditt användarnamn på Facebook, din profilbild på Facebook och de Facebook-vänner som Facebook delar med oss. Det här inkluderar inte de uppgifter som krävs för att logga in via Facebook.

Aviseringsinställningar

När du skapar ett Spotify-konto är standardinställningen att du får följande aviseringar via e-post och på din mobila enhet. Men du kan ändra det här när som helst via dina Aviseringsinställningar:

• Produktnyheter – information om hur du kommer igång med Spotify, detaljer om nya funktioner och de senaste produktuppdateringarna på Spotify.
  • Nyheter och erbjudanden från Spotify – information om nyheter, kampanjer, och evenemang utvalda för dig.
  • Rekommenderad musik – information om musik vi tror att du gillar.
  • Ny musik – information om nya låtar från artister du följer eller kanske skulle gilla.
  • Uppdateringar av spellistor – uppdateringar av spellistor du följer.
  • Konsertmeddelanden – uppdateringar om livekonserter med artister som du gillar på platser nära dig.
  • Artistuppdateringar – information om de artister du lyssnar på och rekommendationer för artister vi tror att du skulle gilla.

Appinställningar

I desktop-appen klickar du på och sedan på Inställningar för att styra följande:

Anslut till Facebook

• Anslut ditt Spotify-konto till Facebook – Genom att välja det här alternativet kan du logga in på Spotify med ditt Facebook-konto.

Dela dina spellistor och din aktivitet

• Visa automatiskt nya spellistor offentligt – nya spellistor du skapar görs automatiskt offentliga. Du kan stänga av det här när som helst.
  • Dölj aktivitet – om du aktiverar dold aktivitet syns inte musiken du lyssnar på bland dina senaste spelade, den publiceras inte heller till vänflödet och dina toppartister uppdateras inte. Standardinställningen är att dold aktivitet inte är aktiverad.
    Obs! Sessionen med dold aktivitet avslutas när du startar om Spotify eller efter en lång period av inaktivitet.
  • Publicera aktivitet – din lyssningsaktivitet publiceras till vänflödet. Du kan stänga av det här när som helst.
  • Visa mina aktuella toppartister – dina nuvarande mest lyssnade artister (t.ex. populära artister) görs automatiskt offentliga. Du kan stänga av det här när som helst.

Att välja bort det förhindrar Spotify från att behandla ditt användarnamn på Facebook, din profilbild på Facebook och dina vänner på Facebook.

Men vi behandlar ändå uppgifter som är nödvändiga för att du ska kunna fortsätta logga in på Spotify med ditt Facebook-konto.  Om du registrerat dig för Spotify via Facebook eller anslutit ditt konto till Facebook inkluderar det den e-postadress, det födelsedatum och den könsidentitet som är registrerad hos Facebook.

Att välja bort det förhindrar Spotify från att skräddarsy din reklamupplevelse baserat på uppgifter från en tredje part. Det här minskar inte antalet reklamavbrott du upplever genom gratistjänsten, men det betyder att du kanske ser och hör reklam som inte är lika relevant för dig.

Spotify behöver behandla vissa personuppgifter för att kunna erbjuda dig Spotify-tjänsten. För att radera alla personuppgifter behöver du avsluta ditt konto.

Du kan styra behandlingen av vissa uppgiftskategorier från din kontosida eller direkt från Spotify-appen (se ”Hur styr jag vilka av mina personuppgifter som behandlas?” ovan för mer information).

Om du vill föra över dina personuppgifter från Spotify till en annan tjänst kan du ladda ner en kopia av dem i ett maskinläsbart format från avsnittet Sekretessinställningar på din kontosida. Den här sidan innehåller också instruktioner för hur du kommer åt dina uppgifter och en sammanfattning av de uppgiftskategorier som du kan förvänta dig att få.

Du kan uppdatera din personliga information i avsnittet Redigera profil på din kontosida.

Senast uppdaterad: 19 September 2018