Uppgiftsrättigheter och sekretessinställningar

Din sekretess och säkerheten kring dina personuppgifter är, och kommer alltid att vara, vår högsta prioritet.

Det är därför vi har skapat ett sekretesscenter för att lyfta fram några av de viktiga delarna av vår sekretesspolicy och för att ge dig mer information om de rättigheter och den kontroll du har i koppling till dina personuppgifter.

För mer information om dina uppgiftsrättigheter och sekretessinställningarna tillgängliga för dig kan du kolla in våra svar på vanliga frågor nedan.

Ja, du kan göra det genom att klicka på Ladda ner mina uppgifter i avsnittet Sekretessinställningar på din kontosida. Den här sidan innehåller också instruktioner för hur du kommer åt dina uppgifter och en sammanfattning av uppgiftskategorierna som du kan förvänta dig att ta emot.

Sekretessinställningar

I avsnittet Sekretessinställningar på din kontosida har du möjlighet att begränsa vilka av de följande personuppgiftskategorierna som behandlas, eller sluta tillåta att de följande kategorierna behandlas över huvud taget:

• För användare av gratistjänsten – Uppgifter som vi använder för att spela reklam vi tror kommer vara relevant för dig (skräddarsydd reklam).
  • För de som registrerat sig hos Spotify via Facebook eller anslutit sitt konto till Facebook . Ditt användarnamn på Facebook, din profilbild på Facebook och de Facebook-vänner som Facebook delar med oss. Det här inkluderar inte de uppgifter som krävs för att logga in via Facebook.

Aviseringsinställningar

När du skapar ett Spotify-konto är standardinställningen att du får följande aviseringar via e-post och på din mobila enhet. Men du kan ändra det här när som helst via dina Aviseringsinställningar:

• Produktnyheter – Information om hur du kommer igång med Spotify, detaljer om nya funktioner och de senaste produktuppdateringarna på Spotify.
  • Nyheter och erbjudanden från Spotify – Information om nyheter, kampanjer, och evenemang utvalda för dig.
  • Rekommenderad musik – Information om musik vi tror att du gillar.
  • Ny musik – Information om nya låtar från artister du följer eller kanske skulle gilla.
  • Uppdateringar av spellistor – Uppdateringar av spellistor du följer.
  • Konsertmeddelanden – Uppdateringar om livekonserter med artister som du gillar på platser nära dig.
  • Artistuppdateringar – Information om artisterna du lyssnar på och rekommendationer för artister vi tror att du skulle gilla.

Appinställningar

I desktop-appen klickar du på och sedan Inställningar för att styra följande:

Anslut till Facebook

• Anslut ditt Spotify-konto till Facebook – Genom att välja det här alternativet kan du logga in på Spotify med ditt Facebook-konto.

Dela dina spellistor och din aktivitet

• Visa automatiskt nya spellistor offentligt – Nya spellistor du skapar görs automatiskt offentliga. Du kan stänga av det här när som helst.
  • Dölj lyssningsaktivitet – Om du aktiverar dold aktivitet syns inte musiken du lyssnar på bland dina senaste spelade, den publiceras inte heller till vänflödet och dina toppartister uppdateras inte. Standardinställningen är att dold aktivitet inte är aktiverad.
    Obs! Sessionen med dold aktivitet avslutas när du startar om Spotify eller efter en lång period av inaktivitet.
  • Publicera aktivitet – Din lyssningsaktivitet publiceras till vänflödet. Du kan stänga av det här när som helst.
  • Visa mina aktuella toppartister – Dina nuvarande mest lyssnade artister (t.ex. populära artister) görs automatiskt offentliga. Du kan stänga av det här när som helst.

Att välja bort det förhindrar Spotify från att behandla ditt användarnamn på Facebook, din profilbild på Facebook och dina vänner på Facebook.

Men vi behandlar ändå uppgifter som är nödvändiga för att du ska kunna fortsätta logga in på Spotify med ditt Facebook-konto.  Om du registrerat dig för Spotify via Facebook eller anslutit ditt konto till Facebook inkluderar det e-postadressen, födelsedatumet och könsidentiteten som är registrerad hos Facebook.

Att välja bort det förhindrar Spotify från att skräddarsy din reklamupplevelse baserat på uppgifter från en tredje part. Det här minskar inte antalet reklamavbrott du upplever genom gratistjänsten men det betyder att du kanske ser och hör reklam som inte är lika relevant för dig.

Spotify behöver behandla vissa personuppgifter för att kunna tillhandahålla dig med Spotify-tjänsten. För att radera alla personuppgifter behöver du avsluta ditt konto.

Du kan styra behandlingen av vissa uppgiftskategorier från din kontosida eller direkt från Spotify-appen (se "Hur styr jag vilka av mina personuppgifter som behandlas?" ovan för mer information).

Om du vill föra över dina personuppgifter från Spotify till en annan tjänst kan du ladda ner en kopia av dem i ett maskinläsbart format från avsnittet Sekretessinställningar på din kontosida. Den här sidan innehåller också instruktioner för hur du kommer åt dina uppgifter och en sammanfattning av de uppgiftskategorier som du kan förvänta dig att ta emot.

Du kan uppdatera din personliga information i avsnittet Redigera profil på din kontosida.