Premium for Family

Med Premium for Family kan du och upp till fem andra familjemedlemmar njuta av varsitt Premium-konto. Allt till ett rabatterat pris.

Kom igång

Du kan antingen äga, hantera och betala för en Premium for Family-plan, eller bara gå med i någon annans plan.

Alla planmedlemmar måste:

• Bo på samma adress.
  • Uppfylla kraven för minimiålder och alla andra krav i våra regler och villkor.

Om du startar en Premium for Family-plan blir du ägare till planen och ansvarig för:

• Planens månadsbetalning.
  • Bjuda in eller ta bort medlemmar i planen.

Gå till sidan för Premium for Family för att registrera dig!

Här är några saker att tänka på:

• Det går inte att betala för Premium for Family med ett presentkort .
  • Du kan inte kombinera det med andra testversioner eller erbjudanden, som studentrabatten.
  • Om du prenumererar på Spotify Premium via ett annat företag (t.ex. din bredbands-/mobilleverantör) måste du avsluta prenumerationen hos det företaget för att uppgradera till Premium for Family.

För att gå med i en befintlig Premium for Family-plan måste du bo på samma fysiska adress som planens ägare (personen som påbörjade prenumerationen).

Varje medlem har sitt eget Premium-konto (så du behöver inte oroa dig om att be planägaren om hens användarnamn och lösenord).

Om du ännu inte har ett konto ges du möjligheten att skapa ett när du går med i planen. Om du har ett, och redan har Premium, kommer framtida betalningar att skötas av planägaren (och eventuell återstående Premium-tid från tidigare betalningar fortsätter efter att du lämnar Family-planen).

Obs! Om du prenumererar på Spotify via ett annat företag, t.ex. din mobilleverantör, behöver du avsluta din prenumeration med dem för att gå med i en Premium for Family-plan.

1. Be ägaren att bjuda in dig till sin plan.
  2. Du får ett e-postmeddelande med en länk som du kan använda för att gå med. Öppna den och klicka på ACCEPTERA INBJUDAN. Du omdirigeras till din kontosida, där du ser en bekräftelseskärm.
    Obs! Om du inte är inloggad eller inte har ett konto än ombeds du att logga in eller registrera dig innan du kan se bekräftelsen.
  3. Fyll i dina uppgifter och klicka på SKICKA för att gå med i Premium for Family-planen.

Här är några saker att tänka på:

• Du kan bara byta från en Family-plan till en annan var 12:e månad.
  • Du kan inte kombinera det med andra testversioner eller erbjudanden, som studentrabatten.
  • Om du prenumererar på Spotify Premium via ett annat företag (t.ex. din bredbands-/mobilleverantör) måste du avsluta prenumerationen hos det företaget för att uppgradera till Premium for Family.

Hantera din Premium for Family-plan

Medlemmar och planuppgifter kan hanteras av planägaren (den person som påbörjade prenumerationen) från hens kontosida.

Obs! Enbart planens ägare (den person som påbörjade prenumerationen) kan hantera medlemmar i planen.

Bjuda in en medlem

1. Gå till kontosidan.
  2. Klicka på Premium for Family i menyn till vänster.
  3. Klicka på SKICKA INBJUDAN.
  4. Ange e-postadressen till den person du vill bjuda in och klicka på SKICKA INBJUDAN. Ett bekräftelsemeddelande skickas till dig när personen accepterar inbjudan och läggs till i planen.

Om personen som accepterar inbjudan gör det på samma enhet som den skickades från ser du till att ägaren som skickade inbjudan har loggat ut från sin kontosida först.

Obs! Ägaren och samtliga medlemmar av en Premium for Family-plan måste bo på samma adress.

Ta bort en medlem

1. Gå till kontosidan.
  2. Klicka på Premium for Family i menyn till vänster.
  3. Välj vilken medlem du vill ta bort. Klicka på TA BORT.

Tips: Du får totalt sex Premium-konton till ett enda lågt pris, så vi rekommenderar att du fyller alla platser så att du får så mycket som möjligt för pengarna!

Det går inte att ändra ägare för din Premium for Family-plan. Först måste den nuvarande ägaren avsluta prenumerationen. När alla konton därefter har återgått till den reklambaserade gratistjänsten vid nästa faktureringsdatum kan en ny ägare starta en ny plan.

Det går inte att ändra den registrerade adressen för en befintlig Premium for Family-plan.

Om du flyttar eller anger fel uppgifter måste du skapa ett nytt konto (se till att du först avslutar planen på ditt gamla konto och loggar ut överallt) och prenumerera på Premium for Family på det nya kontot.

Avsluta en Premium for Family-plan

Om du är ägaren av en Premium for Family-plan kan du när som helst avsluta den. Samtliga medlemmar i din Premium for Family-plan (inklusive du) återgår till den reklambaserade gratistjänsten i slutet av din pågående faktureringsperiod.

Obs! Du kan välja att nedgradera till ett vanligt standardkonto med Premium på din prenumerationssida, vilket innebär att alla medlemmar, utom du, återgår till den reklambaserade gratistjänsten . Du debiteras standardavgiften för Premium vid nästa faktureringsdatum.

Lämna en Premium for Family-plan

Om du är medlem i en Premium for Family-plan och vill lämna den ber du planens ägaren att ta bort dig.

Obs! Du kan bara byta från en Premium for Family-plan till en annan var tolfte månad. Om du uppnått årsgränsen kan du inte byta till en annan Premium for Family-plan just nu.