Varför har jag debiterats?

Om du ser en avgift från Spotify på ditt kontoutdrag innebär det att dina uppgifter har använts för att köpa våra Premium-betalprodukter eller ett presentkort.

Ta reda på vilka betalningsmetoder vi accepterar här. Våra Premium-prenumerationer löper på månadsbasis, så betalningarna dras automatiskt varje månad. Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Om du inte tror att du registrerat dig

Hör med dina vänner och familj om någon av dem har prenumererat med din betalningsinformation eller ta reda på hur du hittar andra konton. Sedan kan du följa de här stegen för att avsluta prenumerationen.

Om du tror att en obehörig part har fått tillgång till ditt Spotify-konto.

1. Gå till vårt kontaktformulär
  2. Välj Prenumeration.
  3. Välj Övrigt
  4. Klicka på JAG BEHÖVER FORTFARANDE HJÄLP

Om du har registrerat dig

Du kan se uppgifterna om din prenumeration med följande steg:

1. Logga in på din kontosida.
  2. Klicka på Prenumeration i menyn till vänster.

Tips: Har du glömt dina kontouppgifter? Ta reda på hur du loggar in.

Vanliga frågor

Vi har erbjudanden där du kan prova Premium gratis eller till ett nedsatt pris, men när dessa erbjudanden har upphört fortsätter prenumerationen automatiskt till standardpriset per månad (såvida du inte avslutar prenumerationen innan dess). Vi meddelar dig om detta när du påbörjar testperioden.

Obs! Om du inte uppfyller kriterierna för ett erbjudande kan du debiteras fullpris. Se till att du kontrollerar villkoren för erbjudandet.

Det finns dock inga avtal, så du kan avsluta när som helst! Om du avslutar kan du fortfarande använda Spotify Free.

Det är möjligt att du betalar för Premium på ett annat konto. Kolla in hur du hittar andra konton.

Du kan också kolla in Varför fungerar inte min Premium-prenumeration?

Om du har VISA eller MasterCard erbjuder de en tjänst som heter Kontouppdatering. Kontouppdateringen uppdaterar kortinformation, som kortnummer och förfallodatum, så att dina tjänster inte avbryts när du får ett nytt kort.

Om du vill veta mer om programmet för kontouppdatering kontaktar du kortutgivaren eller den bank som utfärdat ditt kort.

Om du debiterats för Spotify flera gånger under samma månad kan det bero på en av följande anledningar.

Du kanske betalar för fler än ett konto

Du kan ha flera aktiva Spotify-konton med Premium som du debiteras separat för.

Hör med dina vänner och familj om någon av dem har prenumererat med din betalningsinformation eller ta reda på hur du hittar andra konton. Om du hittar ett med en aktiv Premium-prenumeration kan du följa de här stegen för att avsluta det konto du inte använder.

Tips: Du kan alltid kontrollera vilket belopp som debiteras för ett konto genom att logga in på prenumerationssidan och kvittosidan.

Betalningen kanske inte gick igenom

Betalningsförsök kan visas på ditt kontoutdrag även om de inte genomförts.

När en betalning dras reserverar din bank/din kreditkortsleverantör pengarna temporärt, så de kan visas som dragna från ditt övergripande saldo även om inga pengar faktiskt har dragits vi den här tidpunkten.

Om vi inte kan bearbeta betalningen avbryts den väntande debiteringen automatiskt och pengarna visas på ditt utdrag igen.

Du kan se flera väntande debiteringar om betalningen har försökts genomföras flera gånger. Enbart en bearbetas när den går igenom. Resten avbryts och pengarna visas på ditt utdrag igen. Du kan kontakta din bank/kreditkortsleverantör för mer information.

Exempel: Om du registrerar dig för studentrabatten men vi inte kan verifiera din studentstatus kan du meddelas om en avgift. Men eftersom registreringen inte kunnat genomföras dras inga pengar. Du kan prova detta flera gånger och få flera aviseringar.

Har du nyligen uppgraderat till Premium for Family?

Om du nyligen bytt från Premium till Premium for Family infaller ditt förnyelsedatum tidigare än vanligt, möjligtvis samma månad som din tidigare betalning. Detta beror på prisskillnaden mellan de två olika prenumerationstyperna.

Du kan se detta på din prenumerationssida.

Registrerade du dig via ett annat företag?

Om du tecknade prenumerationen på Premium via ett annat företag, t.ex. iTunes eller din internet-/mobilleverantör, rekommenderar vi att du kontaktar dem direkt för frågor som rör betalning.