Felsökning vid betalning

Så här gör om du inte kan få en betalning att gå igenom.

Obs! Om du prenumererar på Premium via en av våra betalningspartner (som iTunes eller ditt mobiltelefon- eller bredbandsbolag) kan du kontakta det företaget för att få information om dina betalningar.

1. Har din betalningsmetod utfärdats i samma land som det som är registrerat för ditt Spotify-konto?
    Landet för betalkortet måste stämma överens med landet i din Spotify-profil så att vi kan verifiera din plats. Läs mer om hur du kan ändra det land som registrerats för ditt konto.
  2. Har ditt kort gått ut eller spärrats?
    Kontakta banken eller kortutgivaren om du vill ha ytterligare information eller för att begära ett nytt kort. Försök redan att registrera dig igen med den uppdaterade betalningsinformationen.
  3. Har du angett korrekt uppgifter?
    Se till att du anger dina uppgifter korrekt, i synnerhet den 3-siffriga koden på baksidan av kortet (CVV-/CVC-säkerhetskoden). Kontrollera också att du har tillräckligt med pengar på kontot :)
  4. Är ditt kort öppet för utländska köp, köp online och återkommande transaktioner?
    Du kan kontakta din bank eller kreditkortsutgivare för att kontrollera detta. Du kanske också måste konfigurera kortet för 3D Secure-onlinetransaktioner. Exempel på detta är ”Verified by Visa” och ”Mastercard SecureCode”.

Fungerar det fortfarande inte?

Om du kontrollerat alla ovanstående punkter och fortfarande inte kan registrera dig för en prenumeration har vi några fler saker du kan testa:

• Vänta några dagar och försök igen.
    Det kan helt enkelt ha uppstått ett tillfälligt anslutningsproblem när transaktionen skulle genomföras. Vi skulle också rekommendera att du försöker betala i ett privat fönster/inkognitofönster i webbläsaren.
  • Prova med en annan betalningsmetod.
    Vi erbjuder flera olika betalningsmetoder. Prova en annan metod än de du försökt med tidigare.
  • Kontakta din bank eller kreditkortsutgivare.
    Deras telefonnummer finns vanligen på baksidan av det kort du försöker använda.

Om en vanlig Spotify-betalning inte genomförs på det vanliga förnyelsedatumet får du en mejlavisering, men din prenumeration avslutas inte direkt. Vi fortsätter att försöka genomföra betalningen under de närmaste dagarna.

För att se till att betalningen går igenom kan du försöka med följande:

• Ange din betalningsinformation på nytt.
    1. Logga in på din kontosida.
    2. Välj Prenumeration i menyn till vänster.
    3. Under Betalningsinformation klickar du på UPPDATERA.

Se till att du anger dina uppgifter korrekt, i synnerhet den 3-siffriga koden på baksidan av kortet (CVV-/CVC-säkerhetskoden). Kontrollera också att du har tillräckligt med pengar på kontot.

Det kan också vara värt ett försök att betala i ett privat fönster/inkognitofönster i webbläsaren.

• Prova med en annan betalningsmetod.
    Vi erbjuder flera olika betalningsmetoder. Prova en annan metod än de du försökt med tidigare, eller ett annat kort.

• Kontakta din bank eller kreditkortsutgivare.
    Deras telefonnummer finns vanligen på baksidan av det kort du försöker använda.

Fungerar det fortfarande inte?

1. Avsluta din prenumeration.
  2. Vänta på att ditt konto återgår till Free. Du kan kontrollera detta på din prenumerationssida.
    Tips: Du förlorar ingen musik och inga kontoinställningar genom att återgå till Free, men du behöver ladda ned det du gjort tillgängligt för offlinelyssning på nytt när du har Premium igen.
  3. Återuppta prenumerationen på Premium.
Senast uppdaterad 27 Juni, 2018