Avsluta

Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Det är helt okej :)

Det här återställer ditt konto till vår reklambaserade Free-tjänst när den återstående Premium-tiden är slut.

Här är våra anvisningar för hur du avslutar din prenumeration, uppdelade efter prenumerationstyp.

1. Logga in på din kontosida.
  2. Klicka på Prenumeration i menyn till vänster.
  3. Klicka på ÄNDRA ELLER AVSLUTA.
  4. Klicka på AVSLUTA PREMIUM.
  5. Klicka på JA, AVSLUTA. Nu visas datumet då du återgår till Free-tjänsten på din kontosida. Vi hoppas att du vill uppgradera igen!

Obs! Om du avslutar studentrabatten kan du inte använda den för ett annat konto förrän verifieringsperioden på tolv månader går ut.

Du kan även avsluta prenumerationen genom att fylla i detta formulär och skicka det till Spotify.

Spotify kan inte hjälpa dig avsluta prenumerationen om du prenumererar via ett annat företag (t.ex. din bredbands-/mobilleverantör eller iTunes) eftersom de hanterar din prenumeration och dina betalningar. Kontakta det företaget.

Om du prenumererar via iTunes måste du följa Apples anvisningar om hur du avslutar prenumerationen.

Om du är osäker på vem som hanterar din prenumeration följer du dessa steg:

1. Logga in på din kontosida.
  2. Klicka på Prenumeration i menyn till vänster. Där kan du se vem som hanterar din prenumeration.
  3. Kontakta det företaget för att ändra faktureringsinformation eller för att avsluta prenumerationen.

Fungerade det inte?

Jag kan inte se alternativet för att avsluta prenumerationen på min kontosida

Om det står att din prenumerationsstatus är Spotify Free är det möjligt att du har ett annat konto som är aktivt som Premium. Den här guiden hjälper dig hitta och avsluta den prenumerationen.

Annars kan du ha prenumererat via en av våra betalningspartner (som iTunes, eller din bredbands- eller mobilleverantör). I så fall måste du kontakta det företaget för att avsluta prenumerationen.

Jag debiterades efter att jag avslutat prenumerationen

Här är några tänkbara anledningar till att du får en avgift efter att ha avslutat prenumerationen:

• Om du avslutade den runt ditt vanliga faktureringsdatum kan din nästa betalning redan ha behandlats. Du bör inte få fler debiteringar.
    Tips: Kontrollera din prenumerationsstatus för att se efter om avslutandet genomfördes och när din Premium-prenumeration upphör.
  • Du kan ha ett annat konto med en aktiv Premium-prenumeration. Den här guiden hjälper dig hitta och avsluta den prenumerationen.
  • Om du prenumererar genom ett annat företag än Spotify (t.ex. din mobil- eller bredbandsleverantör) kontaktar du det företaget för att få hjälp.