Spotify och Facebook

Genom att använda Spotify med Facebook kan du logga in med dina Facebook-uppgifter, visa ditt namn/din bild från Facebook och enkelt hitta dina vänner på Spotify.

Obs! Om du registrerade dig för ditt Spotify-konto med Facebook ansluts det automatiskt till Facebook.

Om du registrerade dig för Spotify med en e-postadress och ett lösenord kan du ansluta till Facebook med följande steg:

Mobil och surfplatta

1. Se till att du är inloggad på Facebook på din enhet.
  2. Tryck på Hem och sedan inställningar i Spotify.
  3. Tryck på Anslut till Facebook under Sociala nätverk

Obs! Det är inte möjligt att koppla ifrån Facebook på en mobil. Se Desktop-stegen ovan.

Dator

1. Klicka på  i appens övre högra hörn.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på ANSLUT TILL FACEBOOK under Sociala nätverk.
  4. Ange dina inloggningsuppgifter för Facebook och klicka på Logga in.

För att koppla ifrån, upprepa steg 1–3 ovan och klicka på KOPPLA IFRÅN FACEBOOK.

Obs! Om ditt Spotify-konto skapades på Facebook kan du inte koppla ifrån Facebook.

Funkade det inte?

Om det inte fungerade beror det på att ditt Facebook är länkat till ett annat Spotify-konto och bör kopplas ifrån först.

1. Logga ut från Spotify och logga sedan in igen med FORTSÄTT MED FACEBOOK. Då loggas du in på det Spotify-konto som är anslutet till ditt Facebook.
  2. Koppla sedan ifrån Facebook från detta konto genom att följa stegen ovan.
  3. Logga ut igen.
  4. Logga in igen med din e-postadress och ditt lösenord i standardinloggningsfälten. Nu kan du ansluta ditt Spotify-konto till Facebook.

Om ditt Spotify-konto är anslutet till Facebook kan du välja LOGGA IN MED FACEBOOK eller FORTSÄTT MED FACEBOOK

Tips: Se till att du loggar in på rätt Facebook-konto på enheten.

Funkade det inte?

Skapa ett Spotify-lösenord för att logga in utan Facebook:

1. Gå till sidan för återställning av lösenord
  2. Ange den e-postadress som är registrerad på ditt Facebook-konto.
  3. Fortsätt genom stegen för att skapa ett lösenord för kontot.
  4. Nu kan du logga in genom att ange e-postadressen du använder för Facebook och det nya lösenordet i standardinloggningsfälten.

Om återställning av lösenord inte fungerar kan du få hjälp här.

Skapa ett Spotify-lösenord för att komma åt ett konto som är anslutet till ett inaktiverat Facebook-konto:

1. Gå till sidan för återställning av lösenord
  2. Ange den e-postadress som är registrerad på ditt Facebook-konto.
  3. Fortsätt genom stegen för att skapa ett lösenord för kontot.
  4. Nu kan du logga in genom att ange e-postadressen du använder för Facebook och det nya lösenordet i standardinloggningsfälten.

Om återställning av lösenord inte fungerar kan du få hjälp här.

Senast uppdaterad: 25 Mars 2020