Mitt konto har tagits över

Ditt konto kan ha äventyras om:

• ditt lösenord inte längre fungerar
  • din e-postadress har ändrats
  • din musik inte stämmer, till exempel
    • om spellistor lagts till eller tagits bort
    • du inte känner igen den musik som nyss spelats
    • låtbyten sker utan din kontroll
  • din prenumeration har ändrats
  • ett annan Facebook-konto har kopplats till ditt Spotify-konto
  • du inte känner igen en nyligen genomförd inloggning som vi meddelat dig om via e-post.

Så här gör du

Om din e-postadress har ändrats går du direkt till steg 2.

1. Återställ först ditt lösenord.

1. Öppna lösenordsåterställningen i ett privat fönster/inkognitofönster och välj ett starkt lösenord som du inte har använt förut.
  2. Gå till din kontosida och klicka på LOGGA UT ÖVERALLT.

Du bör även ändra lösenord för:

2. Kontakta oss.

Vi kan hjälpa dig att säkra och återställa allt som har gått förlorat på ditt konto.

1. Gå till vårt kontaktformulär.
  2. Välj Logga in.
  3. Välj Någon har tagit över mitt konto
  4. Klicka på JAG BEHÖVER FORTFARANDE HJÄLP.

Tips: Förbered en skärmbild av ditt Spotify-kvitto eller bankutdrag – vi kan behöva den av säkerhetsskäl (se till att det inte visar hela ditt kreditkortsnummer, utgångsdatum eller tresiffriga kod).

Vanliga frågor

Vår plattform och våra användarregister är helt säkra, men det kan ha skett ett intrång i en annan tjänst. Om du använder samma lösenord för flera tjänster riskerar alla att äventyras om det sker ett säkerhetsintrång.

Vi vidtar omfattande säkerhetsåtgärder för att skydda din information.

Kolla in hur du skyddar ditt Spotify-konto för extra åtgärder du kan vidta.

Ibland visar Spotify enheter i närheten under Tillgängliga enheter . Oroa dig inte – de listade enheter som inte är dina har inte åtkomst till ditt konto.

Om du ser att du lyssnar på en enhet som du inte känner igen kanske du fortfarande är inloggad någon annanstans.

Du kan:

Senast uppdaterad: 02 April 2020