Problem att logga in

För att du ska kunna logga in på ditt Spotify-konto behövs en e-postadress eller ett Facebook-konto som är kopplat till det. Så här tar du reda på vilket du har.

Obs! Du behöver inte ditt användarnamn för att logga in.

Ta reda på e-postadressen för ditt konto

• Ange alla e-postadresser du använder i vårt formulär för återställning av lösenord. Om det finns ett konto kopplat till någon av dem meddelar vi dig. Du kan sedan fortsätta och återställa lösenordet för att logga in.
  • Kolla i dina inkorgar, inklusive skräppostmappar, för att se om du hittar några meddelanden från Spotify. I så fall är det troligt att du har ett konto kopplat till den e-postadressen.

Skapa ett nytt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord kan du använda lösenordsåterställning för att skapa ett nytt.

Logga in med Facebook

Välj LOGGA IN MED FACEBOOK

Om du inte är säker på om ditt konto är kopplat till Facebook följer du de här stegen:

1. Logga in på Facebook och välj Inställningar från rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet.
  2. Välj Appar.
  3. Om du ser Spotify-ikonen är ditt konto kopplat till Facebook.

Tips: Vill du inte logga in med Facebook? Testa i alla fall de här stegen för att komma åt kontot. Sedan kan du koppla ifrån Facebook.

Försök igen och följ de här stegen:

1. Gå till lösenordsåterställning
  2. Ange din e-postadress och klicka på SKICKA.
  3. Gå till din e-postinkorg och leta reda på ett e-postmeddelande från oss med ämnet ”Återställ ditt lösenord”.
    Tips: Om du inte hittar det kan du kolla i din skräppostmapp, eller eventuella andra filtrerade mappar (om du t.ex. använder Gmail kan de finnas under fliken Socialt eller Kampanjer).
  4. Klicka på länken Återställ lösenord i e-postmeddelandet. En ny webbsida öppnas.
  5. Ange ditt nya lösenord i båda fälten och klicka på SKICKA.
  6. Gå tillbaka till appen och logga in med den e-postadress du använde för att återställa lösenordet, samt ditt nya lösenord.

Finns det inget konto kopplat till e-postadressen?

Om du ser felmeddelandet ”Den e-postadress du angav är inte kopplad till ett Spotify-konto” provar du de ovanstående stegen igen med eventuella andra e-postadresser du har.

Tips: Se om du har e-postmeddelanden från Spotify i dina inkorgar. I så fall är det troligt att du har ett konto kopplat till den e-postadressen.

• Om du inte har tillgång till den e-postadress som är kopplad till ditt Spotify-konto kan du inte återställa lösenordet. Däremot kan ditt konto vara kopplat till Facebook, och i så fall behöver du bara välja LOGGA IN MED FACEBOOK.
  • Om den e-postadress som är kopplad till ditt konto har ändrats utan din tillåtelse kan du få hjälp här.

Är länken för lösenordsåterställning ogiltig?

Om du får meddelandet ”länken för återställning av lösenord är inte giltig eller har redan använts” kan du prova att skicka in formuläret för att få en ny återställningslänk och utan att klicka på länken följa dessa steg:

1. Gå till e-postmeddelandet för lösenordsåterställning.
  2. Högerklicka på länken Återställ lösenord och välj Kopiera länkadress.
    Obs! Om du av misstag skulle klicka på länken innan du har gjort detta måste du beställa en ny.
  3. Gå till webbläsaren och öppna ett privat fönster/inkognitofönster.
  4. Klistra in länken i adressfältet.
  5. Tryck på Retur och fortsätt.

Du kan bara använda Spotify Free i 14 dagar i ett annat land än det du registrerade dig i.

Efter det måste du uppgradera till Premium eller ändra det land som är registrerat i kontot.

Gå till Varför har mitt konto inaktiverats? för hjälp.

Om du loggar in men inte ser det du förväntar dig (Premium-prenumeration, spellistor, sparad musik osv.) kanske du är inloggad på fel konto.

Kontrollera om du har några andra konton.

Tips: Om du oroar dig för att någon annan har tagit över ditt konto kan du få hjälp här.