Sesja grupowa na głośniku

Dotyczy: Premium na telefonie i tablecie. Ta funkcja jest dostępna w przypadku inteligentnych głośników oraz większości głośników Bluetooth.

Znajomi, którzy dołączyli do sesji, mogą sterować tym, co jest odtwarzane na głośniku.

Rozpocznij sesję grupową na głośniku

Uwaga: upewnij się, że Twój głośnik i urządzenie są podłączone do tej samej sieci Wi-Fi.

  1. Otwórz Spotify i włącz muzykę.
  2. Dotknij Ikona podłączenia urządzenia, aby wybrać urządzenie, na którym chcesz odtwarzać muzykę.

Teraz wiele osób może dołączyć i kontrolować ten głośnik.

Dołącz do sesji

Uczestnicy mogą sterować tym, co jest odtwarzane na głośniku. Mogą również zapraszać i usuwać znajomych.

Jeśli jesteście podłączeni do tej samej sieci Wi-Fi, możecie dołączyć do sesji bez zaproszenia.

  1. Dotknij Ikona podłączenia urządzenia, aby wybrać głośnik, na którym Twój znajomy odtwarza muzykę.
  2. Dotknij Dołącz do sesji.
    Uwaga: Jeśli wybierzesz funkcję Steruj głośnikiem, pozostali uczestnicy zostaną usunięci i ich kolejka zostanie utracona.

Jeśli nie jesteście podłączeni do tej samej sieci Wi-Fi, gospodarz lub inny uczestnik może wysłać Ci kod QR lub link z zaproszeniem. Zeskanuj kod QR lub użyj linku, aby dołączyć do sesji.

Sesja grupowej na głośniku – dodawanie i usuwanie znajomych

Aby dodać kogoś do sesji:

  1. Dotknij urządzenia, na którym obecnie słuchasz muzyki.
  2. Dotnij strzałki/awataru obok.
    Uwaga: upewnij się, że sesja grupowa na głośniku została rozpoczęta Ikona przełączenia.
  3. Dotknij Zaproś.
    Możesz teraz udostępnić kod QR do zeskanowania lub dotknąć Udostępnij link, aby przesłać go w inny sposób.

Wskazówka: Jeśli jesteście podłączeni do tej samej sieci Wi-Fi, możecie dołączyć do sesji bez zaproszenia.

Aby usunąć znajomego z sesji:

  1. Dotknij urządzenia, na którym obecnie słuchasz muzyki.
  2. Dotnij strzałki/awataru obok.
  3. Dotknij Usuń wszystkich.Lubdotknij Ikona 3 kropek pionowo obok nazwy uczestnika sesji i dotknij Usuń z sesji.

Opuszczanie sesji grupowej na głośniku

  1. Dotknij urządzenia, na którym obecnie słuchasz muzyki.
  2. Wybierz inne urządzenie z listy dostępnych urządzeń.
    Uwaga: Opuszczenie sesji przez gospodarza spowoduje jej zakończenie dla wszystkich uczestników.

Podobne artykuły

Czy ten artykuł był pomocny?