Slik forstår du dataene dine

Når du bruker det automatiserte verktøyet Last ned dataene dine, vil du motta flere filer i JSON-format. JSON står for JavaScript Object Notation og er et strukturert og ofte brukt format som er i stand til å bli forstått av både datamaskiner og mennesker. Du kan laste ned tre forskjellige pakker med data, enten hver for seg eller alle samtidig. Pakkene inkluderer en kopi av følgende data (hvis aktuelt for deg).

Kontodata

Datatype

Hva som er inkludert

Spilleliste

Et sammendrag av spillelistene som er opprettet eller lagret, og eventuelle låter som er lagret, inkludert:

1. navn på spillelisten
  2. datoen spillelisten sist ble endret
  3. navn på låter i spillelisten
  4. navn på artister for hver låt
  5. navn på album eller episoder (hvis det gjelder podkaster)
  6. navn på lokale spor, hvis brukeren lastet opp lokalt lagret lyd som skal spilles av på Spotify-tjenesten
  7. eventuelle beskrivelser i spillelisten som brukeren har lagt til
  8. antall følgere spillelisten har

Strømmehistorikk (lyd, video og podkaster)

En liste over elementer (f.eks. låter, videoer og podkaster) som er blitt lyttet til eller sett det siste året, inkludert:

• dato og klokkeslett for når strømmen ble avsluttet i UTC-format (Coordinated Universal Time-tidssone)
  • navn på «skaperen» av hver strøm (f.eks. artistnavnet hvis det gjelder et musikkspor)
  • navn på elementer du har lyttet til eller sett på (f.eks. tittelen på musikksporet eller navnet på videoen)
  • «msAvspilt» – Står for hvor mange millisekunder sporet ble lyttet til

Ditt bibliotek

Et sammendrag (på tidspunktet for forespørselen) av innholdet som er lagret i Ditt bibliotek (låter, episoder, programmer, artister og album), inkludert:

1. enhetsnavn
  2. album- og programnavn
  3. skapere
  4. uniform ressursidentifikator (URI-er)

Søk

En liste over utførte søk, inkludert:

1. Dato og klokkeslett søket ble utført.
  2. Type enhet/plattform som ble brukt (f.eks. iOS, skrivebord).
  3. Søk viser hva brukeren skrev i søkefeltet.
  4. Søkeinteraksjons‑URI‑er viser listen over uniforme ressursidentifikatorer (URI) over søkeresultatene brukeren samhandlet med.

For kommandoer gjort med stemme, se Stemmeinndata nedenfor.

Følg

Dette inkluderer (der det er tilgjengelig) på tidspunktet for forespørselen:

1. antall følgere kontoen har
  2. antall andre kontoer denne kontoen følger
  3. antall andre kontoer denne kontoen blokkerer

Betalinger

Dette inkluderer detaljer om betalingsmåten (der det er tilgjengelig):

1. Type – Korttypen, f.eks. Mastercard, Visa osv, eller annen betalingsmåte som gavekort, PayPal.
  2. Kortnummer – Når betalingsmåten er via kort, er dette kun de fire siste sifrene.
  3. Kortutløpsdato – Når betalingsmåten er via kort, er dette den firesifrede utløpsdatoen (f.eks. 18.07.).
  4. Opprettelsesdato – Datoen betalingsinformasjonen ble gitt til Spotify.
  5. Betalingsland – Landet der kortet ble utstedt, f.eks. Storbritannia, Sverige.
  6. Postnummer – Postnummeret kortet er registrert på.

Brukerdata

Dette inkluderer (der det er tilgjengelig):

1. Spotify‑brukernavn
  2. e-postadresse
  3. land
  4. opprettet fra Facebook – Dette stemmer hvis kontoen ble opprettet via Facebook
  5. Facebook‑bruker‑ID – Dette er inkludert hvis brukeren har slått på databehandling på Facebook og koblet til Spotify-kontoen sin ved å logge på med Facebook-pålogging eller opprettet sin Spotify-konto via Facebook
  6. foretrukket lokalitet
  7. fødselsdato
  8. kjønn
  9. postnummer
  10. postadresse
  11. mobilnummer
  12. mobiloperatør
  13. mobilmerke
  14. kontooppretting – Dette er brukerens registreringsdato

Familieabonnement

Opplysninger om Family‑abonnement (hvis du eier et Premium‑abonnement for Family) som inkluderer adresse, by, land, navn, delstat, gate og postnummer.

Avledede data

Vi trekker visse slutninger om dine interesser og preferanser basert på bruken din av Spotify-tjenesten og bruk av data innhentet fra annonsørene våre og andre annonsepartnere. Dette inkluderer en liste over markedssegmenter som du for øyeblikket er knyttet til. Avhengig av innstillingene dine kan disse dataene brukes til å vise interessebasert annonsering til deg i Spotify-tjenesten.

Stemmeinndata

En liste over kommandoer laget med bruk av stemme (der det er tilgjengelig), inkludert:

1. Datoen og klokkeslettet kommandoen ble utført.
  2. Språk etterspurt av klienten.
  3. Brukerkatalogen viser hvilken abonnementstype brukeren har.
  4. Den transkriberte stemmeytringen av kommandoen.
  5. Språk angitt av klienten.
  6. Enhetstype viser den uniforme ressursidentifikatoren (URI) for varen (f.eks. spilleliste, album, spor) som er returnert.
  7. land

Podkastinteraksjoner

En liste over samhandlinger (som kommentarer) til en interaktivitetsfunksjon i podkasten, inkludert:

1. Datoen og klokkeslettet da interaksjonen ble utført.
  2. Teksten og/eller innholdet i interaksjonen.

Spotify for Artists

Hvis du har en Spotify for Artists-konto (S4A), vil ytterligere data du har oppgitt i S4A-kontoen din, bli oppført. Dette kan inkludere bedriftens e-postadresse, tittelen din og/eller hvilken rolle du har for en bestemt artist eller lisensgiver (dvs. manager, komponist, reklameagent, osv.), og navnet på arbeidsgiveren din.

Utvidet strømmehistorikk

Datatype

Hva som er inkludert

Utvidet strømmehistorikk (lyd, video og podkaster)

En liste over elementer (f.eks. låter, videoer og podkaster) du har lyttet til eller sett i løpet av kontoens levetid, inkludert følgende informasjon:

1. dato og klokkeslett for når strømmen ble avsluttet i UTC-format (Coordinated Universal Time-tidssone)
  2. Spotify‑brukernavnet ditt
  3. plattformen som brukes når du strømmer sporet (f.eks. Android OS, Google Chromecast)
  4. hvor mange millisekunder sporet ble spilt av
  5. landskoden til landet der strømmen ble spilt
  6. IP-adressen som brukes når du strømmer sporet
  7. brukeragenten som brukes når du strømmer sporet (f.eks. en nettleser, som Mozilla Firefox eller Safari).
  8. navnet på sporet
  9. navnet på artisten, bandet eller podkasten
  10. navnet på albumet til sporet
  11. en Spotify-spor URI, som identifiserer det unike musikksporet
  12. navnet på episoden av podkasten
  13. navnet på programmet til podkasten
  14. en Spotify-episode URI, som identifiserer den unike podkastepisoden
  15. grunnen til at sporet startet (f.eks. at forrige spor sluttet eller du valgte det fra spillelisten)
  16. årsaken til at sporet ble avsluttet (f.eks. at sporet ble spilt ferdig, eller du trykket på neste-knappen)
  17. om shuffle-modus ble brukt under avspilling av sporet
  18. informasjon om brukeren hoppet til neste låt
  19. informasjon om sporet ble spilt i offline-modus
  20. tidsstempel for når offline-modus ble brukt, hvis den ble brukt
  21. informasjon om sporet ble spilt av under en privat økt

Se etter «Les meg først – utvidet strømmehistorikk»-filen som følger med dataene dine, for en detaljert beskrivelse av hvert tekniske felt som tilsvarer dataene beskrevet ovenfor.

Teknisk logginformasjon

Datatype

Hva som er inkludert

Teknisk logginformasjon

Den tekniske logginformasjonen inneholder detaljerte tekniske data som kommandoer, feilmeldinger og loggstrenger som vi har samlet inn om kontoen din, for å kunne tilby og feilsøke Spotify-tjenesten.

Se etter filen «Les meg først – teknisk logginformasjon» som følger med dataene dine for en detaljert beskrivelse av de tekniske loggdataene. Denne filen leveres som standard på engelsk, men du kan alltid kontakte kundestøtten vår (privacy@spotify.com) hvis du trenger hjelp til å forstå disse dataene på det lokale språket ditt.