Autentisering av kortbetaling

Når du starter en gjentakende betaling for Spotify, kan banken din be deg om å autentisere transaksjonen for ekstra sikkerhet. Dette er en standard europeisk forordning for nettbetalinger med kreditt- eller debetkort utstedt i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS). Kravet, kalt betalingstjenestedirektiv 2 (PSD2), gjør nettbetalinger sikrere, og beskytter betalings- og kontoopplysningene dine.

Banken din kan be deg om å autentisere gjennom to av de følgende autentiseringstypene:

• Noe du vet (f.eks. passord, PIN-kode).
  • Noe du eier (f.eks. mobiltelefon, token).
  • Noe du er (f.eks. fingeravtrykk).

Vi implementerte denne nye forordningen for å holde opplysningene dine trygge, samtidig som vi gjør vårt beste for å gi deg en smidig betalingsopplevelse.

Hvis du er interessert, kan du lese mer om Sterk kundeautentisering under PSD2.

Virker det ikke?

Hvis du har problemer med å bekrefte betalingen:

• Sørg for at banken din har riktig informasjon, og at personopplysningene dine er oppdaterte og korrekte.
  • Kontakt banken din for å få hjelp.

Merk: Du blir ikke belastet før banken har bekreftet identiteten din.