Internett og databruk

Spotify trenger en wifi- eller mobildatatilkobling for å fungere.

Mobildata

Det er best å bruke wifi i stedet for mobildata.

Hvis du ikke har wifi, bruker appen mobildataen din.

Reduser databruk

Data Saver reduserer appens databruk ved å vise færre bilder og redusere lydkvaliteten.

1. Sveip til venstre, eller trykk på profilbildet ditt
  2. Trykk på Innstillinger og personvern
  3. Slå på Data Saver.

Tips: Under Data Saver kan du også slå på podkaster med kun lyd. Dette betyr at når du laster ned podkaster, blir ikke videoene deres lastet ned også.

Flere måter å redusere mobildatabruk på:

• Hvis du har Premium, kan du laste ned musikk for å lytte offline.
    Tips: Sørg for at appen bare laster ned når den er koblet til wifi. Slå av Last ned ved hjelp av mobil i appens innstillinger (under Musikkvalitet).
  • Sjekk musikkvaliteten din. Musikk av høyere kvalitet bruker mer data.
  • Slå av Automatisk avspilling i appens innstillinger. Dette stopper avspillingen etter det du har valgt.
  • Bruk wifi når du bruker appen i utlandet. Sjekk mobildataabonnementet ditt for å finne ut mer om roamingpriser.
  • Enheten din kan ha sin egen datasparing. Sjekk støttesiden for enheten din.

Videodata

Videoer bruker mer data enn musikk på grunn av større filstørrelser, men databruken vår er sammenlignbar med andre populære videokanaler.

Videoer på podkaster

Noen podkaster inneholder videoer. Du kan ikke slå av disse videoene, men de spilles bare av når du har dem på skjermen. Hvis du navigerer bort fra podkasten eller låser enheten din, spilles bare lyden av.

Merk: Når du laster ned en podkast, er det bare lyden som lastes ned, ikke videoen.

Nå spilles bevegelige bilder

Det bevegelige bildet i Nå spilles er en funksjon kalt Canvas – en unik form for kunstnerisk uttrykk på Spotify.

Disse er korte og på loop, så de bruker svært lite data. Etter at de har vært på loop én gang, trenger de ikke mer data for å fortsette å spille. De fortsetter heller ikke å kjøre i bakgrunnen.

Hvis du ikke vil ha Canvas, kan du slå den av:

1. Trykk på Hjem .
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Slå av Canvas (under Avspilling).

Båndbredde

Appen bruker noe av enhetens båndbredde til å spille av musikk uten bufring.

Slik reduserer du bruken av båndbredde:

• Lukk alle andre åpne apper som bruker internett
  • Hvis du har Premium, kan du laste ned musikk for å lytte offline
  • Bruk nettspilleren