Smaksprofilen din

Smaksprofilen din er Spotifys tolkning av smaken din basert på hva du hører på og hvordan du lytter til det. Den hjelper oss med å tilpasse Spotify-anbefalingene dine, som Discover Weekly og Hjem-siden din. Den hjelper oss også med å tilpasse opplevelser med smakssammendrag, som Dine beste og Blanding.

Ekskluder en spilleliste fra smaksprofilen din

Hvis du ekskluderer en spilleliste fra smaksprofilen din, vil tidligere og fremtidige lyttinger fra den spillelisten ha mindre innvirkning på smakssammendragene og anbefalingene dine. Hvis du for eksempel ekskluderer spillelisten din med musikk for nattesøvn, vil lyttingen din fra den spillelisten ha mindre innflytelse på Discover Weekly og Dine beste.

1. Trykk på 3 prikker vertikalt (iPhone og skrivebord) / 3 prikker vertikalt (Android) nær toppen av spillelisten.
  2. Trykk på Fjern fra smaksprofilen din.

Trykk på Ta med i smaksprofilen din for å legge den tilbake i smaksprofilen din.

Merk: Hvis du lytter til låter som er på en ekskludert spilleliste, men du lytter utenfor spillelisten, for eksempel i Likte låter, vil disse strømmene fortsatt inkluderes i smaksprofilen din.

Hvor lang tid tar det før ekskludering av en spilleliste trer i kraft?

Ekskludering av en spilleliste fra smaksprofilen din trer i kraft innen 48 timer. Noe anbefalt innhold, for eksempel Discover Weekly, påvirkes kanskje ikke før den påfølgende uken.

Hvilke elementer kan jeg ekskludere fra smaksprofilen?

Du kan bare ekskludere spillelister fra smaksprofilen din.

Hva skjer når jeg ekskluderer en spilleliste fra smaksprofilen min?

Hvis du ekskluderer en spilleliste fra smaksprofilen din, vil tidligere og fremtidige strømmer fra den spillelisten ha mindre innvirkning på musikkanbefalingene og smakssammendragene dine.

Hvordan er dette forskjellig fra «Skjul låt»-knappen?

Når du skjuler en låt forhindrer du at låten spilles av når du lytter til den spillelisten. Denne funksjonen vil ikke påvirke musikken som spilles av når du lytter til den spillelisten.

Hvilken effekt vil dette ha på Dine beste?

Når du strømmer musikk fra ekskluderte spillelister blir ikke disse strømmene inkludert i beregningene for favorittartist eller antall avspillinger av spor for Dine beste, men tiden du bruker vil inkluderes i total lyttetid.

Kan jeg be om å få se det jeg har ekskludert via Informasjonsrettigheter og personverninnstillinger – Spotify?

Ja, du kan be om å få gjennomgå spillelistene du har ekskludert.