Innholdstiltak

Hvilke tiltak kan iverksettes på innhold?

Spotify kan iverksette en rekke tiltak på innhold som enten bryter med plattformreglene eller innhold som kan inneholde sensitive emner. Disse tiltakene inkluderer fjerning av innhold, begrensning på innholdets synlighet, begrensning på muligheten til å tjene penger på innhold og/eller bruk av innholdsveiledningsmerker.

Vi vurderer en rekke faktorer når vi bestemmer hvilke(t) tiltak som skal iverksettes, for eksempel konteksten bak et bestemt emne eller gjeldende hendelse og alvorlighetsgraden og/eller hyppigheten av brudd som er observert, som en del av vår vurderingsprosess. Vi utnytter en rekke algoritmiske og menneskelige deteksjonstiltak for å hjelpe med å identifisere innhold som krever tiltak, inkludert brukerrapporter. Ethvert misbruk av prosessene våre, inkludert målrettet rapportering av det samme innholdet eller den samme brukeren, kan begrense muligheten din til å sende inn forespørsler i fremtiden.

Fjerning av innhold

Hvis innholdet bryter med våre Spotify-plattformregler, kan det bli fjernet fra Spotify.

Fjerning av en konto

Gjentatte og/eller grove brudd på plattformreglene kan føre til at en konto blir suspendert og/eller avsluttet. Merk at dette også kan inkludere alle relaterte og tilknyttede Spotify-kontoer som en skaper kan ha.

Begrensning på synligheten av innhold

I tilfeller når innhold er nær ved å gå over streken, men ikke oppfyller terskelen for fjerning i henhold til plattformreglene våre, kan vi iverksette tiltak for å innskrenke rekkevidden. Selv om innholdet forblir tilgjengelig på Spotify, kan det hende at det:

• ikke er kvalifisert for markedsføring på plattformen,
  • blir redusert innenfor anbefalinger,
  • blir rangert lavere i søkeresultatene og/eller
  • blir ekskludert fra enkelte Spotify-produktfunksjoner.

I perioder med økt risiko er det ofte en større trussel om skadelig innhold på nettet, for eksempel under valg, voldelige konflikter eller hendelser der mange mennesker dør. Spotify erkjenner dette og tar ytterligere skritt under slike hendelser, som å begrense rekkevidden til visse typer innhold og/eller fremheve rettidige og pålitelige ressurser.

Begrensning på inntektsgenerering for innhold av Spotify

Ikke alt innhold er kvalifisert for inntektsgenerering på Spotify. I tillegg til plattformreglene blir innhold du ønsker inntektsgenerering fra, vurdert i henhold til våre retningslinjer for inntektsgenerering.

Inkludert en innholdsveiledning

I situasjoner der det kan være behov for mer kontekst om et gitt emne, kan et innholdsveiledningsmerke brukes med relevant informasjon og/eller for å koble brukere til rettidige, pålitelige ressurser.

Begrensning av innhold i et bestemt land eller en bestemt region

Spotify er et globalt fellesskap og respekterer lovene i landene vi opererer i. Brukere må følge gjeldende lover og regler. Innhold som ikke bryter med våre Spotify-plattformregler, kan fortsatt være begrenset i bestemte land eller regioner der innholdet har brutt lokale lover.

Anker

Vi vil fortsette å utvide ankemulighetene og -alternativene våre. Disse varierer fra sted til sted.

Hvis du befinner deg i EU og du er uenig i et håndhevelsestiltak som er utført på innholdet ditt eller som svar på rapporteringen din, ber vi deg sjekke varselet sendt til deg av Spotify, for neste trinn.