Kan geen muziek afspelen

Als de Spotify-app niet naar behoren werkt, kun je met deze handleiding uitzoeken wat er aan de hand is zodat je weer van je muziek kunt genieten.

Tip: als je problemen hebt met het afspelen van offline muziek, ga je naar Problemen met offline luisteren oplossen.

Controleer of het een verbindingsprobleem is.

• Foutberichten met de meldingen Spotify is offline of Geen internetverbinding gedetecteerd.
  • Alle nummers zijn geblokkeerd.
  • Er gebeurt niets wanneer je klikt/tikt op Afspelen (of het verandert heel even in het symbool Pauzeren voordat het weer verandert naar het symbool Afspelen).

In dat geval kun je deze stappen volgen:

• We raden minstens een 3/4G-verbinding aan, maar geven de voorkeur aan wifi.
  • Zorg ervoor dat Spotify niet in de Offline modus staat.
  • Schakel je wifi uit. Wacht dertig seconden en schakel het vervolgens weer in.
  • Start je router opnieuw op.
  • Sluit de apps af die je niet gebruikt.
  • Controleer of je firewall (als je er één gebruikt) Spotify als uitzondering heeft ingesteld.
    Opmerking: sommige gedeelde of openbare netwerken (bijvoorbeeld school/werk/kantoor) beperken de toegang tot bepaalde services. Je kunt voor meer informatie contact opnemen met degenen die verantwoordelijk zijn voor het netwerkbeheer.
  • Probeer verbinding te maken met een ander wifinetwerk, als dit mogelijk is. Als het werkt met een andere verbinding, raden we je aan om contact op te nemen met de serviceprovider van het oorspronkelijke netwerk voor meer informatie.
  • Controleer of je genoeg data hebt, als je dataverbinding gebruikt.
    Tip: we raden je aan om wifi te gebruiken in plaats van een dataverbinding.

Als het geen verbindingsprobleem is

Als je andere foutberichten krijgt dan het bovengenoemde, als het geluid hapert of als er helemaal geen geluid is, probeer je het volgende:

• Log uit en log daarna weer in.
  • Log overal uit. Het is mogelijk dat je account ergens anders in gebruik is, waardoor Spotify gepauzeerd is op je huidige apparaat.
  • Sluit de apps af die je niet gebruikt.
  • Start het apparaat opnieuw op.
  • Installeer de app opnieuw.
    Opmerking:als je muziek hebt gedownload voor offline luisteren, moet je de muziek opnieuw downloaden na het herinstalleren.

Werkt het nog steeds niet?

Controleer je apparaat

• Controleer of Spotify niet afspeelt op een ander apparaat via Spotify Connect.
  • Controleer of de juiste audio-uitgang is geselecteerd in de volume-instellingen van je apparaat. Je kunt de fabrikant raadplegen voor hulp met volume-instellingen.
    Tip: gebruik je Windows? Klik op het luidsprekerpictogram in de menubalk en selecteer Mixer. Spotify heeft hier zijn eigen volumekanaal. Controleer of het volume hoog is en dat het niet gedempt is.
  • Werkt al je audiohardware goed? Probeer je muziek af te spelen vanaf een andere bron of met een ander apparaat.
  • Streamen kan worden beïnvloed als er minder dan 1 GB aan geheugen beschikbaar is. Je kunt onnodige bestanden en apps verwijderen om meer ruimte vrij te maken.
  • Controleer of je apparaat volledig up-to-date is, inclusief het stuurprogramma en andere software.
    Tip: controleer ook de software van de geluidskaartdriver als je een computer gebruikt. Je kunt ook de fabrikant van je apparaat raadplegen voor hulp.
  • Zorg ervoor dat je apparaat voldoet aan de systeemvereisten van Spotify.
  • Als je de app gebruikt om op afstand af te spelen op een apparaat, controleer je deondersteunde verbindingstypes van Spotify.

Controleer de app

Tip: als je muziek in je browser afspeelt, kun je meer hulp vinden in onze web player-handleiding.