Ik kan Spotify niet afspelen

Probeer de volgende stappen bij problemen met Spotify:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Log uit en log daarna weer in.
  • Controleer of de app up-to-date is.
  • Sluit apps af die je niet gebruikt.
  • Installeer de app opnieuw.
    Let op: nadat je de app opnieuw hebt geïnstalleerd, moet je alle muziek die je beschikbaar hebt gemaakt voor offline luisteren opnieuw downloaden.
  • Probeer indien mogelijk een andere internetverbinding. Als dit werkt, raadpleeg dan 'Controleer de verbinding' hieronder.
  • Probeer Spotify op een ander apparaat of met de web player af te spelen. Als dit werkt, heeft het probleem met je oorspronkelijke apparaat mogelijk te maken met het apparaat zelf:
    • Controleer of het apparaat wordt ondersteund en up-to-date is.
    • Je apparaat moet minstens 250 MB vrije ruimte hebben. Verwijder eventueel onnodige bestanden en apps om ruimte vrij te maken.
    • Mogelijk moet je contact opnemen met de fabrikant van je apparaat om het probleem op te lossen.
  • Controleer @SpotifyStatus voor eventuele problemen die zich voordoen.

Tip: we raden aan om Spotify te gebruiken via een wifiverbinding op een ondersteund apparaat met ten minste 250 MB vrije ruimte.

Nog niet opgelost?

Als het een verbindingsprobleem is, merk je mogelijk het volgende:

• Alle nummers zijn geblokkeerd.
  • Er gebeurt niets wanneer je op afspelen drukt of een van de andere functies gebruikt.
  • Foutberichten met de meldingen Spotify is offline of Geen internetverbinding gedetecteerd.

Met deze stappen zou de app weer moeten werken:

• Schakel je wifi uit. Wacht 30 seconden en schakel deze vervolgens weer in. Als dit niet werkt, start dan je router opnieuw op.
  • Controleer of je genoeg data hebt, als je een dataverbinding gebruikt (hoewel we je aanraden om wifi te gebruiken, indien mogelijk).
  • Zorg ervoor dat Spotify niet op de offline modus staat (in de Instellingen van de app onder Afspelen).
  • Controleer of je firewall (als je er een gebruikt) Spotify als uitzondering heeft ingesteld.
  • Sommige gedeelde of openbare netwerken (bijvoorbeeld school/werk/kantoor) beperken de toegang tot bepaalde services. Je kunt voor meer informatie contact opnemen met degenen die verantwoordelijk zijn voor het netwerkbeheer.
  • Probeer verbinding te maken met een ander wifinetwerk, als dit mogelijk is. Als het werkt met een andere verbinding, raden we je aan om contact op te nemen met de serviceprovider van het oorspronkelijke netwerk voor meer informatie.

Probeer het volgende wanneer de app wel afspeelt, maar je niets hoort:

• Controleer of de juiste audio-uitgang is geselecteerd in de volume-instellingen van je apparaat. Je kunt de fabrikant raadplegen voor hulp met volume-instellingen.
  • Controleer of je audiohardware goed werkt. Je kunt dit testen door audio van een andere bron dan Spotify af te spelen.
  • Controleer ook de software van de geluidskaartdriver als je een computer gebruikt. Je kunt ook de fabrikant van je apparaat raadplegen voor hulp.
  • Controleer of het apparaat waar je op wilt luisteren niet op een extern apparaat afspeelt viaSpotify Connect, Bluetooth of een andere draadloze verbinding.

Raadpleeg meer hulp voor het oplossen van problemen met je downloads, lokale bestanden of de web player