Expliciete inhoud

Spotify bevat expliciete inhoud, omdat we inhoud aanbieden zoals de artiest deze wil laten horen.

Let op de tags EXPLICIETĀ enĀ EĀ bij releases.

Opmerking: Inhoud wordt als expliciet gelabeld als daar reden toe is op basis van informatie die we van de rechtenhouders ontvangen.

Als een nummer, podcast of luisterboek volgens jou niet correct is gelabeld, neem je contact met ons op.

Expliciete inhoudĀ filteren

Kies je apparaat om alles met het label expliciet toe te staan of te blokkeren.

Wanneer expliciete inhoud uitstaat, wordt alles met het label expliciet grijs weergegeven. Je kunt deze inhoud niet afspelen en de inhoud wordt automatisch overgeslagen.

Opmerking: gebruik je Spotify Connect om een ander apparaat te bedienen? Dan zijn wijzigingen aan de instellingen voor expliciete inhoud van toepassing wanneer je hierna iets afspeelt.

Expliciet filter op Premium Family

Als je beheerder bent van een Premium Family-abonnement, dan kun je alles met de tag expliciet toestaan of blokkeren voor andere leden in het abonnement.

1. Log in op je Premium Family-pagina.
  2. Klik op het lid voor wie je inhoud wilt toestaan of blokkeren.
  3. Zet Expliciete inhoud verwijderen aan of uit .

Gecensureerde versies vinden

Je kunt ook gecensureerde versies zoeken van alles wat gemarkeerd is met de tag expliciet.

Opmerking: mogelijk bestaat van sommige releases met expliciete inhoud geen gecensureerde versie.