Functies van afspeellijsten

Haal het maximale uit je afspeellijsten met aanpasbare functies.

Tip: Lees onze gids over hoe je afspeellijsten kunt maken en bewerken.

Opmerking: Desktop-app vereist

Voeg iets persoonlijks toe aan je afspeellijsten door coverafbeeldingen, beschrijvingen en zelfs links naar websites toe te voegen.

1. Klik op de afbeelding van de afspeellijst.
  2. Voer een naam en beschrijving voor de afspeellijst in bij de weergave Bewerken.
  3. Klik op AFBEELDING KIEZEN om een nieuwe coverafbeelding te uploaden, of op WIJZIGEN om een bestaande afbeelding te vervangen.
  4. Klik op OPSLAAN.

Opmerking: Afbeeldingen moeten als .jpeg-bestand worden geüpload met een maximale bestandsgrootte van 4 MB en mogen geen auteursrechten, handelsmerken of persoonlijke beeldrechten schenden. Bekijk voor meer informatie onze richtlijnen voor afbeeldingen van afspeellijsten

Tip: Deel je nieuwe gepersonaliseerde afspeellijsten met vrienden.

Maak en bewerk samen met je vrienden en muziekmaatjes de ultieme afspeellijst. Bekijk onze handleidingen:

Geen idee welke nummers je wilt toevoegen aan je Spotify-afspeellijst? Aanbevolen nummers helpt je je afspeellijsten uit te breiden met relevante en gevarieerde suggesties op basis van de titel van de afspeellijst en de huidige nummers in de lijst.

1. Een afspeellijst maken.
    Opmerking: Als je Aanbevolen nummers wilt op basis van de naam van je afspeellijst, geef deze dan een herkenbare naam (bijv. Workout, Running, Chill out, etc.)
  2. Bekijk de Aanbevolen nummers onderaan je afspeellijst.
  3. Om een Aanbevolen nummer aan je afspeellijst toe te voegen, klik je op TOEVOEGEN. Op mobiel tik je op de knop Aan afspeellijst toevoegen .
  4. Druk op VERNIEUWEN om een nieuwe reeks aanbevelingen te ontvangen.

Opmerking: Aanbevolen nummers zijn alleen beschikbaar bij afspeellijsten die je zelf maakt en gezamenlijke afspeellijsten.

Je kunt je persoonlijke afspeellijsten openbaar maken zodat iedereen op Spotify ze kan vinden, volgen en ernaar kan luisteren. Of je kunt ze privé maken zodat jij ze alleen kan zien en ernaar kunt luisteren.

Desktop en web player

1. Klik met de rechtermuisknop op de afspeellijst.
  2. Selecteer Openbaar maken of Privé maken.

iPhone en iPad

1. Tik op  in de rechterbovenhoek van de afspeellijst.
  2. Selecteer Openbaar maken of Privé maken.

Android

1. Tik op  in de rechterbovenhoek van de afspeellijst.
  2. Selecteer Openbaar maken of Privé maken.

Selecteer je standaardinstelling

Opmerking: Desktop-app vereist

1. Klik op  in de rechterbovenhoek van de desktop-app.
  2. Schakel Nieuwe afspeellijsten automatisch openbaar maken in of uit onder Sociaal.

Afspeellijstmappen zijn een geweldige manier om je afspeellijsten te organiseren. Je hebt de desktop-app nodig om ze aan te maken, maar ze worden ook op je mobiele apparaten weergegeven.

1. Klik met je rechtermuisknop op een afspeellijst in het menu aan de linkerkant van de desktop-app.
  2. Selecteer Map aanmaken.
  3. Geef je afspeellijst een naam en druk op Enter.

Je kunt afspeellijsten naar een map slepen en zelfs mappen in mappen maken.

Per ongeluk een afspeellijst die je gemaakt hebt verwijderd? Leer hoe je verwijderde afspeellijsten kunt herstellen.