Functies van playlists

Haal het maximale uit je playlists met aanpasbare functies.

Tip: Lees onze handleiding over hoe je playlists kunt maken en bewerken.

Opmerking: Desktop-app vereist

Voeg iets persoonlijks toe aan je playlists door een coverafbeelding en een beschrijving toe te voegen.

1. Klik op de afbeelding van de playlist.
  2. Voer een naam en beschrijving voor de playlist in bij de weergave Bewerken.
  3. Klik op AFBEELDING KIEZEN om een nieuwe coverafbeelding te uploaden, of op WIJZIGEN om een bestaande afbeelding te vervangen.
  4. Klik op OPSLAAN.

Opmerking: Afbeeldingen moeten als .jpeg-bestand worden geüpload met een maximale bestandsgrootte van 4 MB en mogen geen auteursrechten, handelsmerken of persoonlijke beeldrechten schenden. Bekijk voor meer informatie onze richtlijnen voor afbeeldingen van playlists.

Tip: Deel je nieuwe gepersonaliseerde playlists met vrienden.

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar op mobiel (tenzij je Premium hebt). Meer informatie over Spotify op mobiel

Maak en bewerk de ultieme playlist samen met je vrienden en muziekmaatjes. Bekijk onze handleidingen:

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar op mobiel (tenzij je Premium hebt). Meer informatie over Spotify op mobiel

Geen idee welke nummers je wilt toevoegen aan je Spotify-playlist? Aanbevolen nummers helpt je je playlists uit te breiden met relevante en gevarieerde suggesties op basis van de titel van de playlist en de huidige nummers in de lijst.

1. Maak een playlist.
    Opmerking: Als je Aanbevolen nummers wilt op basis van de titel van je playlist, geef de lijst dan een herkenbare naam (bijv. Workout, Running, Chill out, etc.)
  2. Bekijk de Aanbevolen nummers onderaan je playlist.
  3. Om een Aanbevolen nummer aan je playlist toe te voegen, klik je op TOEVOEGEN. Op een mobiele telefoon tik je op de knop Aan playlist toevoegen .
  4. Druk op VERNIEUWEN om een nieuwe reeks aanbevelingen te ontvangen.

Opmerking: Aanbevolen nummers zijn alleen beschikbaar voor playlists die je zelf maakt en gezamenlijke playlists.

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar op mobiel (tenzij je Premium hebt). Meer informatie over Spotify op mobiel

Je kunt je persoonlijke playlists openbaar maken zodat iedereen op Spotify ze kan vinden, volgen en ernaar kan luisteren. Of je kunt ze privé maken zodat jij ze alleen kunt zien en ernaar kunt luisteren.

Desktop en web player

1. Klik met de rechtermuisknop op de playlist.
  2. Selecteer Openbaar maken of Privé maken.

Mobiel

1. Tik op  (iOS)  (Android) in de rechterbovenhoek van de playlist.
  2. Selecteer Openbaar maken of Privé maken.

Selecteer je standaardinstelling

Opmerking: Desktop-app vereist

1. Klik op  in de rechterbovenhoek van de desktop-app.
  2. Schakel Nieuwe playlists automatisch openbaar maken in of uit onder Sociaal.

Playlistmappen zijn een geweldige manier om je playlists te organiseren. Je hebt de desktop-app nodig om ze aan te maken, maar ze worden ook op je mobiele apparaten weergegeven.

1. Klik met de rechtermuisknop op een playlist in het menu aan de linkerkant van de desktop-app.
  2. Selecteer Map aanmaken.
  3. Geef je playlist een naam en druk op Enter.

Je kunt playlists naar een map slepen en zelfs mappen in mappen maken.

Per ongeluk een playlist die je gemaakt hebt verwijderd? Leer hoe je verwijderde playlists kunt herstellen.