Sorteren en filteren

Sorteer en filter Spotify om te bepalen hoe de muziek wordt weergegeven en afgespeeld. Kies hieronder een optie en je apparaat voor meer informatie.

Sorteren

Verander de volgorde van de muziek in de app.

Sorteer nummers in afspeellijsten

Tip: dit werkt ook voor Nummers in Bibliotheek!

1. Klik op de kolom waarop je wilt sorteren, bijvoorbeeld:
    • Alfabetisch, op TITEL, ARTIEST of ALBUM.
    • Op meest recent toegevoegd, met .
    • Op duur van het nummer, met .

Opmerking: wijzig de venstergrootte van de app om meer kolommen te zien.

2. Klik nog een keer op de kolom om de volgorde om te draaien en klik nog eens om terug te gaan naar de oorspronkelijke volgorde.

Opmerking: wijzig de venstergrootte van de app om meer kolommen te zien.

Als je de afspeellijst hebt gemaakt, kun je nummers ook naar de gewenste positie verslepen. Klik op een nummer en houd het ingedrukt om het nummer naar boven of beneden te slepen.

Afspeellijsten sorteren in je bibliotheek.

Om je afspeellijsten in het menu aan de linkerkant in een andere volgorde te zetten, klik je op een titel van een afspeellijst en houd je deze ingedrukt om de afspeellijst naar boven of naar beneden te slepen.

Je kunt je afspeellijsten ook in mappen ordenen:

1. Klik met je rechtermuisknop op een afspeellijst in het menu aan de linkerkant van de desktop-app.
  2. Selecteer Map aanmaken.
  3. Geef je afspeellijst een naam en druk op Enter.
  4. Sleep afspeellijsten naar een map. Je kunt zelfs mappen binnen mappen maken.

Albums en artiesten sorteren in je bibliotheek.

Selecteer Albums of Artiesten in het linkermenu en kies een volgorde in het vervolgkeuzemenu Gesorteerd op.

In de mobiele app en tabletapp kun je het volgende sorteren:

• Volgorde van nummers in afspeellijsten. Alfabetisch op Titel, Artiest of Album of op Recent toegevoegd.

• Afspeellijsten, Nummers, Artiesten en Albums in Bibliotheek. Alfabetisch op Naam, Titel, Album of Artiest of op Recent afgespeeld of Recent toegevoegd. ​​​Sorteeropties kunnen variëren, afhankelijk van de lijst die je aan het sorteren bent.

Zo doe je dat:

1. Ga naar de lijst die je wilt ordenen.
  2. Trek naar beneden en laat weer los om  bovenaan weer te geven. Tik erop.
  3. Tik onder Sorteren op op de optie die je voorkeur heeft.
  4. Herhaal deze stappen om de volgorde om te draaien of een andere sorteeroptie te kiezen.

Tip: er is ook een optie om op maat te sorteren. Dit is de standaard weergave van de lijst. Als je de lijst hebt gemaakt, kun je handmatig de volgorde veranderen. Bekijk hierboven de stappen om nummers en afspeellijsten te sorteren op een pc, of hoe je afspeellijsten maakt en bewerkt.

Filteren

Kies ervoor om alleen bepaalde inhoud in lijsten met nummers te laten zien.

Met filteren in de desktop-app kun je bepaalde inhoud weergeven op basis van een zoekterm in een afspeellijst of Nummers in je Bibliotheek.

1. Selecteer Filter boven de lijst met nummers.
  2. Voer een zoekterm in, bijvoorbeeld 'baby'. Alleen titels, albums of artiesten met die term worden nu weergegeven.
  3. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, wis je je zoekopdracht of klik je op Filter verwijderen.

Zoek naar afspeellijsten en nummers daarin of naar Nummers, Albums en Artiesten in Bibliotheek.

1. Ga naar de lijst die je wilt filteren.
  2. Trek het scherm naar beneden om Filter bovenaan weer te geven.
  3. Voer een zoekterm in om bepaalde inhoud te zien, bijvoorbeeld 'baby'. Alleen titels, albums of artiesten met die term worden nu weergegeven.
  4. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, wis je je zoekopdracht door op X te klikken.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen Downloads of Geïmporteerde muziek te laten zien (je lokale bestanden in Bibliotheek:

1. Tik op Bibliotheek  in het menu onder in het scherm.
  2. Tik op Afspeellijsten, Nummers, Albums of Artiesten.
  3. Trek naar beneden en laat weer los om  bovenaan weer te geven. Tik erop.
  4. Tik onder Filteren op op Downloads of Geïmporteerde muziek.
    Opmerking: filteropties kunnen variëren, afhankelijk van de lijst die je aan het filteren bent.
  5. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, herhaal je deze stappen en tik je opnieuw op het geselecteerde filter.