Spotify Radio

Spotify Radio kiest de muziek voor jou, zodat je zonder enige moeite kunt luisteren naar de muziek die jij leuk vindt.

Maak een radiozender aan de hand van een nummer, album, artiest of afspeellijst en Spotify speelt op basis daarvan muziek af. Je kunt de zender tijdens het luisteren verder naar eigen smaak aanpassen.

Kies hieronder een apparaat en ontdek hoe het werkt.

1. Klik op Radio.
  2. Klik op EEN NIEUWE ZENDER AANMAKEN.
  3. Voer een nummer, artiest of afspeellijst in en selecteer je keuze om aan de slag te gaan.

Opmerking: sommige nummers, artiesten of afspeellijsten zijn mogelijk niet beschikbaar op Spotify Radio.

Tip: je kunt ook radiozenders starten vanaf een andere plek in de app. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een nummer, album, artiest of afspeellijst en selecteer Ga naar  (Nummer/Album/Artiest/Afspeellijst) Radio.

Een radiozender opslaan

Klik op VOLGEN op de pagina van de zender.

Je vindt de zender terug in Bibliotheek , onder Zenders

Een zender verwijderen

Klik op de pagina Zenders met de rechtermuisknop op de betreffende zender en selecteer Niet meer volgen.

Radiozenders personaliseren

Klik tijdens het afspelen van een nummer op het pictogram Duim omhoog of Duim omlaag. De zender wordt dan aan je smaak aangepast.

1. Klik met de rechtermuisknop op een nummer, album of afspeellijst.
  2. Selecteer Radio aanzetten.

Opmerking: sommige nummers, artiesten of afspeellijsten zijn mogelijk niet beschikbaar op Spotify Radio.

Radiozenders personaliseren

Klik tijdens het afspelen van een nummer op het pictogram Duim omhoog of Duim omlaag. De zender wordt dan aan je smaak aangepast.

Opmerking:
het aantal functies van Spotify Radio in de web player is beperkt. We raden aan de Spotify-app te downloaden om er volledig van te kunnen genieten.

1. Tik op Radio  in het menu onderaan in het scherm.
  2. Tik op de knop Nieuwe zender.
  3. Voer een nummer, artiest of afspeellijst in in het zoekvak.
  4. Tik op het nummer waarmee je wilt beginnen.

Opmerking: sommige nummers, artiesten of afspeellijsten zijn mogelijk niet beschikbaar op Spotify Radio.

Tip: je kunt ook een radiozender starten vanaf een andere plek in de app. Tik op  naast een nummer, album, artiest of afspeellijst en selecteer Radio aanzetten.

Een radiozender opslaan

Tik op VOLGEN op de pagina van de zender.

Je vindt de zender terug in Bibliotheek , onder Zenders

Een radiozender verwijderen

1. Tik op Bewerken in de rechterbovenhoek in Zenders
  2. Tik links van de zender op  en tik op VERWIJDEREN

Radiozenders personaliseren

1. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld.
  2. Tik tijdens het afspelen van een nummer op het pictogram Duim omhoog of Duim omlaag . De zender wordt dan aan je smaak aangepast.

1. Tik op Radio  in het menu onderaan in het scherm.
  2. Tik op de knop Nieuwe zender.
  3. Voer een nummer, artiest of afspeellijst in in het zoekvak.
  4. Tik op het nummer waarmee je wilt beginnen.

Opmerking: sommige nummers, artiesten of afspeellijsten zijn mogelijk niet beschikbaar op Spotify Radio.

Tip: je kunt ook een radiozender starten vanaf een andere plek in de app. Tik op  naast een nummer, album, artiest of afspeellijst en selecteer Radio aanzetten.

Een radiozender opslaan

Tik op VOLGEN op de pagina van de zender.

Je vindt de zender terug in Jouw muziek , onder Zenders

Een radiozender verwijderen

1. Tik op Bewerken in de rechterbovenhoek in Zenders
  2. Tik links van de zender op  en tik op VERWIJDEREN

Radiozenders personaliseren

1. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld.
  2. Tik tijdens het afspelen van een nummer op het pictogram Duim omhoog of Duim omlaag . De zender wordt dan aan je smaak aangepast.
  1. Tik op Radio  in het menu onderaan in het scherm.
  2. Tik op de knop Nieuwe zender.
  3. Voer een nummer, artiest of afspeellijst in in het zoekvak.
  4. Tik op het nummer waarmee je wilt beginnen.

Opmerking: sommige nummers, artiesten of afspeellijsten zijn mogelijk niet beschikbaar op Spotify Radio.

Tip: je kunt ook een radiozender starten vanaf een andere plek in de app. Tik op  naast een nummer, artiest of afspeellijst (of houd je vinger op de titel) en selecteer Ga naar Nummer-/Album-/Artiesten-/Afspeellijstenradio.

Een radiozender opslaan

Tik op VOLGEN op de pagina van de zender.

Je vindt de zender terug in Bibliotheek , onder Zenders

Een zender verwijderen

1. Tik op Bewerken in de rechterbovenhoek in Zenders
  2. Tik links van de zender op  en tik op VERWIJDEREN.

Radiozenders personaliseren

1. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld.
  2. Tik tijdens het afspelen van een nummer op het pictogram Duim omhoog of Duim omlaag . De zender wordt dan aan je smaak aangepast.