Je shownotities opmaken

Podcasts die worden gehost op Spotify

Gebruik de editor voor opgemaakt tekst in Spotify for Podcasters om de beschrijvingen van je afleveringen (oftewel shownotities) er piekfijn te laten uitzien.

Op de pagina Afleveringsopties kun je met de editor voor opgemaakte tekst het volgende toevoegen:

• Dikgedrukte tekst
  • Cursieve tekst
  • Lijsten met opsommingstekens
  • Genummerde lijsten
  • Links

Of klik op Overschakelen naar HTML om je eigen tags te schrijven.

Podcasts die worden gehost op een ander platform

Je kunt je shownotities opmaken door een van de tags hieronder toe te voegen aan je RSS-feed.

Opmaak

Voorbeeld-HTML

Links
Opmerking: We ondersteunen alleen HTTPS-links (niet HTTP)

<a href="https://podcasters.spotify.com/">onze website</a>

Kopteksten

<h1>Koptekst 1</h1>
<h2>Koptekst 2</h2>

Ongeordende lijsten (waaronder geneste lijsten)

<ul>
<li>Item 1 van lijst met opsommingstekens</li>
<li>Item 2 van lijst met opsommingstekens</li>
</ul>

Geordende lijsten (waaronder geneste lijsten)

<ol>
<li>Item 1 van genummerde lijst</li>
<li>Item 2 van genummerde lijst</li>
</ol>

Alinea's

<p>Alinea 1</p>
<p>Alinea 2</p>

Regeleindes

<br>

Opmerking: We sturen je tekst met HTML-opmaak precies zoals deze wordt weergegeven naar alle luisterplatforms. De meeste platforms ondersteunen HTML-opmaak, maar houd er rekening mee dat je aflevering er op verschillende platforms anders kan uitzien.