Reclames

Reclames in Spotify for Podcasters kunnen alleen op uitnodiging worden gebruikt. Er worden dan door stemacteurs voorgelezen reclames geselecteerd en in je afleveringen geplaatst via het Spotify Audience Network.

Het Spotify Audience Network (SPAN) is de marktplaats voor audioreclame van Spotify. Hierop kunnen zowel kleine als grote adverteerders mensen bereiken die naar uiteenlopende podcasts luisteren.

Kijk of je in aanmerking komt

Dit programma is momenteel alleen op uitnodiging beschikbaar voor bepaalde makers. Bekijk de opties voor geld verdienen via Spotify for Podcasters voor meer informatie over andere manieren waarop je geld kunt verdienen als je niet bent uitgenodigd voor dit programma.

We behouden ons het recht voor om reclames te deactiveren als je de afgelopen 6 maanden geen nieuwe aflevering hebt gepubliceerd.

Hoe reclames werken

Reclames worden afgespeeld tijdens de reclameonderbrekingen die je aan je afleveringen hebt toegevoegd. Reclames worden mogelijk niet voor elke luisteraar afgespeeld, omdat dit afhankelijk is van of de adverteerder interesse heeft in je publiek.

Naast reclames kun je ook nog andere tools om geld te verdienen gebruiken, zoals podcastabonnementen en Ondersteuning van luisteraars.

Redenen waarom je reclames mogelijk niet worden afgespeeld:

• Spotify ondersteunt momenteel advertentielevering via de desktop-, iOS- en Android-apps. Als een luisteraar via andere locaties luistert (bijv. de Web Player, smartspeakers, auto of tv), worden er geen reclames afgespeeld.
  • Spotify ondersteunt momenteel advertentielevering wanneer het apparaat van de luisteraar internetverbinding heeft. Luisteraars krijgen geen reclames op Spotify te horen als ze de app offline gebruiken of de internetverbinding op hun apparaat uitzetten.
  • Als je reclameonderbreking in de eerste 10 seconden van een aflevering wordt toegevoegd, wordt deze mogelijk niet afgespeeld. We raden je aan een reclameonderbreking na de eerste 10 seconden van je aflevering te plaatsen.

Weergaven en geschatte inkomsten bekijken

Ga naar het tabblad Analyse in Spotify for Podcasters en klik op Reclames om je weergaven en geschatte inkomsten te bekijken.

Bekijk ons artikel over reclameanalyse voor meer informatie.

Reclamecategorieën uitsluiten

Alle reclames zijn goedgekeurd door Spotify en komen in aanmerking volgens de advertentierichtlijnen van Spotify. Je kunt niet kiezen welke reclames er precies in je afleveringen worden afgespeeld.

Om je meer grip te geven op welke soorten reclames we toevoegen aan je podcast, kun je bepaalde categorieën adverteerders uitsluiten:

1. Ga naar het gedeelte Reclames op het tabblad Geld verdienen.
  2. Klik op Categorieën uitsluiten.
  3. Selecteer de categorieën reclames die je niet in je afleveringen wilt.

Opmerking: als je categorieën uitsluit, kan het zijn dat je minder geld verdient met reclames, omdat er dan minder beschikbare reclames voor je afleveringen zijn.

Hoe je wordt betaald met reclames

Stel Spotify Payout in om het geld te ontvangen dat je met reclames verdient.

Inkomsten worden berekend op basis van het geld dat je de vorige maand hebt verdiend. Je ontvangt je geld maximaal 30 dagen na het einde van de maand. Als je in september bijvoorbeeld geld hebt verdiend, ontvang je dit voor het einde van oktober.

Je krijgt een e-mail met informatie over je inkomsten, met onder andere het aantal weergaven en hoe je inkomsten zijn opgebouwd.

Reclames onderbreken

Om reclames te stoppen, klik je op Reclames onderbreken onder Reclames op het tabblad Geld verdienen.

Zo zet je reclames uit voor je afleveringen met reclameonderbrekingen. Het duurt maximaal 10 dagen voordat deze wijziging ook op externe platforms is doorgevoerd.

Je kunt op elk gewenst moment teruggaan om het onderbreken van je reclames op te heffen.