Reclames

Bij Reclame in Spotify for Podcasters worden er door stemacteurs voorgelezen reclames geselecteerd en in je afleveringen geplaatst via het Spotify Audience Network.

Het Spotify Audience Network (SPAN) is de marktplaats voor audioreclame van Spotify. Hierop kunnen zowel kleine als grote wereldwijde adverteerders mensen bereiken die naar uiteenlopende podcasts luisteren.

Kijk of je in aanmerking komt

Je kunt je aanmelden voor reclames wanneer je je in een van deze markten bevindt:

• Australië
  • Canada
  • Verenigd Koninkrijk
  • de Verenigde Staten

Let op: we bepalen je markt op basis van het land waar het Spotify-account van de eigenaar van je show is geregistreerd. Alleen de eigenaar van de show kan zich aanmelden voor reclames. Controleer hier het land van je account

Voordat je je kunt aanmelden, moet je show voldoen aan de volgende criteria om in aanmerking te komen. De show moet:

• Uit minimaal 12 afleveringen bestaan
  • Een wereldwijde kijk- en luistertijd hebben van 10.000 uur in de afgelopen 30 dagen
  • Een Spotify-publiek hebben bestaande uit 2000 gebruikers in de afgelopen 30 dagen

Ga naar het tabblad Geld verdienen om te controleren of je in aanmerking komt voor reclames. Kom je in aanmerking? Klik dan op Nu aanmelden om te beginnen.

Een paar belangrijke opmerkingen over aanmelden voor reclames:

Let op: als je je niet in een in aanmerking komende markt bevindt, zie je geen reclames op het tabblad Geld verdienen.

Lees meer over de opties om geld te verdienen met Spotify for Podcasters en ontdek andere manieren waarop je geld kunt verdienen met je show als je niet in aanmerking komt voor reclames.

Blijf actief om geld te verdienen

Onze steun is gericht aan shows die actief deelnemen aan het reclameprogramma. Om in aanmerking te blijven komen voor reclame-inkomsten moet je show blijven voldoen aan alle voorwaarden:

• Elke 6 maanden moet een aflevering worden gepubliceerd (minstens)
  • Je moet minimaal $ 10 per 6 maanden verdienen (je ontvangt dus elke 6 maanden een uitbetaling).

We kunnen je show verwijderen uit het reclame-inkomstenprogramma wanneer deze niet meer in aanmerking komt.

Hoe reclames werken

Je kunt reclameonderbrekingen inplannen in je afleveringen waarin reclames kunnen worden afgespeeld. Reclames worden mogelijk niet bij elke luisteraar afgespeeld. De adverteerder beslist of een reclame bij je publiek past.

Naast reclames kun je ook andere tools om geld te verdienen gebruiken, zoals podcastabonnementen.

Redenen waarom reclames mogelijk niet worden afgespeeld:

• Spotify ondersteunt momenteel advertentielevering via de desktop-, iOS- en Android-apps. Als een luisteraar via andere locaties luistert (bijv. de Web Player, smartspeakers, auto of tv), worden er geen reclames afgespeeld.
  • Spotify ondersteunt momenteel advertentielevering wanneer het apparaat van de luisteraar internetverbinding heeft. Luisteraars krijgen geen reclames op Spotify te horen als ze de app offline gebruiken of de internetverbinding op hun apparaat uitzetten.
  • Als je reclameonderbreking in de eerste 10 seconden van een aflevering wordt toegevoegd, wordt deze mogelijk niet afgespeeld. We raden je aan een reclameonderbreking na de eerste 10 seconden van je aflevering te plaatsen.

Weergaven en geschatte inkomsten bekijken

Ga naar de pagina Analyse in Spotify for Podcasters en klik op Reclames om je weergaven en geschatte inkomsten te bekijken.

Bekijk ons artikel over reclameanalyse voor meer informatie.

Reclamecategorieën uitsluiten

Advertenties zijn onderworpen aan de advertentierichtlijnen van Spotify. Je kunt niet precies kiezen welke reclames in je afleveringen worden afgespeeld.

We bieden tools aan waarmee je bepaalde categorieën reclames uit kunt sluiten voor je podcast:

1. Ga naar het gedeelte Reclames op het tabblad Geld verdienen.
  2. Klik op Categorieën uitsluiten.
  3. Selecteer de categorieën reclames die je niet in je afleveringen wilt.

Let op: als je categorieën uitsluit, verdien je mogelijk minder geld met reclames, omdat er dan minder beschikbare reclames voor je afleveringen zijn.

Hoe je wordt betaald met reclames

Stel Spotify Payout in om het geld te ontvangen dat je met reclames verdient.

Inkomsten worden berekend op basis van het geld dat je de vorige maand hebt verdiend. Je ontvangt je geld maximaal 30 dagen na het einde van de maand. Als je in september bijvoorbeeld geld hebt verdiend, ontvang je dit voor het einde van oktober.

Je krijgt een e-mail met informatie over je inkomsten, met onder andere het aantal weergaven en hoe je inkomsten zijn opgebouwd.

Reclames onderbreken

Om reclames te stoppen, klik je op Reclames onderbreken onder Reclames op het tabblad Geld verdienen.

Zo zet je reclames uit voor je afleveringen met reclameonderbrekingen. Het duurt maximaal 10 dagen voordat deze wijziging ook op externe platforms is doorgevoerd.

Je kunt op elk gewenst moment teruggaan om het onderbreken van je reclames op te heffen.