Spotify op PlayStation®

Met de Spotify-app, die beschikbaar is op PlayStation™Music, kun je via je PS4™- of PS3™-systeem naar Spotify luisteren.

Deze functies zijn inbegrepen:

• Bladeren door afspeellijsten in verschillende genres en stemmingen. Of onze nieuwste releases bekijken.
  • Je eigen afspeellijsten of muzieknummers afspelen via Mijn muziek.
  • Zoeken naar muzieknummers, albums of afspeellijsten.
  • Luisteren naar muziek bij bepaalde games terwijl je gamet op je PS4™-console (niet beschikbaar op PS3™, in Playstation® Now of als je Extern afspelen gebruikt).

Op een PS4™-console ga je naar PlayStation™Music op de content launcher.

Zoek op PS3™-consoles in het gedeelte Muziek naar Spotify.

Als je al een Spotify-account hebt (dat niet is gemaakt op Facebook), log je in op PlayStation™Music met dezelfde inloggegevens. Je Spotify-account wordt dan verbonden met je account op PlayStation™Network (Sony Entertainment Network-account):

1. Selecteer INLOGGEN.
  2. Selecteer ANDERE MANIEREN OM IN TE LOGGEN.
  3. Selecteer Gebruikersnaam en wachtwoord.
  4. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer INLOGGEN.
  5. Selecteer ACCOUNTS KOPPELEN.
    Tip: Je wordt nu automatisch ingelogd bij Spotify wanneer je je aanmeldt op je PS4™- of PS3™-systeem, zelfs als je een andere console gebruikt.

Uitloggen

1. Selecteer de profielafbeelding rechtsboven in het scherm.
  2. Selecteer Uitloggen.

Tip: Als je je account niet wilt verbinden met je account op PlayStation™Network (Sony Entertainment Network-account), of als je je Spotify-account hebt gemaakt met Facebook, kun je Spotify Connect gebruiken om af te spelen op je PS4™ of PS3™.

Je kunt navigeren door de app met de richtingstoetsen en op  drukken om functies te selecteren. Gebruik de richtingstoetsen om door de schermen te bladeren en andere gebieden in de app te openen.

Zoeken naar muziek

1. Gebruik de richtingstoetsen om het pictogram Zoeken in de rechterbovenhoek te markeren.
  2. Gebruik de richtingstoetsen om te typen waar je naar zoekt.
  3. Selecteer Klaar (of druk op de knop R2 ) om te zoeken.
  4. Gebruik de richtingstoetsen om een zoekresultaat te markeren en druk op  om af te spelen.

Je telefoon als afstandsbediening gebruiken

Je kunt Spotify Connect ook gebruiken om de muziek vanaf je mobiele apparaat te bedienen en af te spelen op je PS4™ of PS3™.

1. Houd de PS-knop lang ingedrukt om het snelmenu te openen.
  2. Selecteer Spotify.
    Opmerking: Om je Spotify-muziek in het snelmenu weer te geven, moet je toegang door PlayStation™Network toestaan. De eerste keer dat je Spotify in het snelmenu selecteert word je verzocht dit te doen.
  3. Navigeer met de richtingstoetsen en druk op  om functies te selecteren en muziek af te spelen.
  4. Sla nummers over met L1 (terug) en R1 (vooruit).
  5. Zet het geluid harder en zachter met de richtingstoetsen.
  6. Indien mogelijk in de game, kun je in-game muziek uitschakelen voor de beste Spotify-ervaring.

Spotify-muziek afspelen tijdens het gamen is alleen beschikbaar in bepaalde PS4™-games (niet beschikbaar op PS3™, PlayStation® Now of bij Extern afspelen).

Tip: Je kunt ook muziek delen terwijl je aan het gamen bent! Selecteer Muziekgegevens delen uit het snelmenu en kies uit Aan het afspelen, Onlangs afgespeeld en Onlangs opgeslagen.

Je kunt upgraden naar Spotify Premium via de PlayStation™Store zonder je PlayStation®-console te hoeven verlaten! Dit kan ook op je Sony Xperia™ en rechtstreeks bij ons op Spotify.com.

Tip: Indien je voor een upgrade in aanmerking komt, krijg je de optie te zien om een gratis proefabonnement te starten.

Op PS4™ of PS3™ Op Xperia™ Op Spotify.com
  1. Log in op de Spotify-app, beschikbaar in PlayStation™Music.
  2. Selecteer de optie UPGRADEN in de rechterbovenhoek.
  1. Download de Spotify-app op je Xperia™-apparaat en log in. Tik vervolgens op Stap over op Premium.
  2. Tik op PlayStation™Music om met je portemonnee te betalen in het PlayStation™Network (Sony Entertainment Network).
  1. Ga naar Spotify.com op je desktopcomputer en klik op UPGRADEN.
  2. Volg de stappen om de upgrade te voltooien.

Je abonnement annuleren

Als je je hebt geabonneerd op Premium via PlayStation®, volg je deze stappen om op te zeggen.

Als je je rechtstreeks bij Spotify hebt geabonneerd op Premium, volg je deze stappen om op te zeggen.

Hulp nodig?

Bekijk Spotify op PlayStation®: problemen oplossen en veelgestelde vragen.

Ga voor meer hulp naar Playstation Music