Spotify Connect

Met Spotify Connect kun je je Spotify-app als afstandsbediening gebruiken om af te spelen op luidsprekers, tv's, autoradio's, gameconsoles, smartwatches en meer. En natuurlijk ook op andere telefoons, tablets en computers.

Welke apparaten worden ondersteund?

Ga naar Spotify Gear om te zien welke apparaten compatibel zijn. Als je apparaat er niet tussen staat, kun je het ook aan de fabrikant vragen.

Aan de slag

Controleer het volgende voordat je verbinding maakt:

• Alle apparaten moeten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk wanneer je Connect voor het eerst instelt.
  • Zorg dat alle apparaten zijn ingelogd op hetzelfde Spotify-account.
  • Je telefoon, tablet of computer moet de meest recente versie van Spotify hebben.
  • De software van alle apparaten moet ook zijn bijgewerkt naar de meest recente versie.

Als dit allemaal in orde is, selecteer je hieronder een apparaat om Connect in te stellen.

1. Klik rechtsonder op  .
  2. Selecteer het apparaat waarop je wilt afspelen.

1. Klik rechtsonder op  .
  2. Selecteer het apparaat waarop je wilt afspelen.

1. Speel een nummer af.
  2. Tik op Beschikbare apparaten onder in het scherm.
  3. Tik op het apparaat waarop je wilt afspelen.

Hulp nodig?

Controleer het volgende als Spotify Connect niet werkt:

• Controleer of alle apparaten helemaal up-to-date zijn.
  • Kijk of je de nieuwste versie van Spotify hebt.
  • Kijk of je apparaat wordt ondersteund. Dit kun je controleren op spotifygear.com of navragen bij de fabrikant.
  • @SpotifyStatus. Hier plaatsen we berichten over problemen met het systeem.

Controleer ook of beide apparaten met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

Opmerking: lokale bestanden kunnen niet worden afgespeeld met Spotify Connect.

Als je na deze stappen nog problemen ervaart, helpt het volgende misschien:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Reset je wifi-verbinding.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifi-verbinding.

Het kan ook helpen om de instelling Alleen lokale apparaten weergeven uit te schakelen. De app zoekt dan ook naar apparaten die met een ander netwerk zijn verbonden. Dat gaat als volgt:

Opmerking: deze instelling is alleen beschikbaar op mobiele telefoons en tablets.

1. Open de Spotify-app op een mobiel of tablet.
  2. Tik op Bibliotheek  in het menu onder in het scherm.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Ga naar Alleen lokale apparaten weergeven onder Apparaten.
  5. Schakel de instelling uit en probeer Connect opnieuw.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider/de fabrikant voor ondersteuning.

Je kunt ook deze andere manieren proberen om Spotify op verschillende apparaten af te spelen: