PlayStation

Met de Spotify-app, die beschikbaar is op PlayStation Music, kun je via je PS4- of PS3-console naar Spotify luisteren.

Aan de slag

1. Ga op je PlayStation-console naar de PlayStation-muziek-app.
  2. Log in op een van deze drie manieren om muziek af te spelen:
    • Met Spotify Connect.
    • Met je e-mailadres en wachtwoord voor Spotify.
      Opmerking: als je meestal inlogt met Facebook, gebruik dan in plaats daarvan Spotify Connect om in te loggen.
    • Selecteer INLOGGEN MET PINCODE. Ga op je telefoon of computer naar www.spotify.com/pair en voer de pincode in die je op je scherm ziet.
  3. Je kunt ACCOUNTS KOPPELEN om automatisch in te loggen bij Spotify wanneer je inlogt op je PlayStation Network-account.
    Opmerking: je kunt hier ook je accounts koppelen.

Tip: heb je geen Spotify-account? Open dan de app op je console en selecteer AANMELDEN.

Ja, dat kan! Je kunt dit op twee manieren doen:

• Log in met je eigen account van het PlayStation Network op hun PS4- of PS3-console. Als je dat account al aan je Spotify-profiel hebt gekoppeld, heb je meteen toegang op elke PS4- of PS3-console waarop je je aanmeldt.
  • Gebruik Spotify Connect om in te loggen en Spotify te spelen via PlayStation Music met het PlayStation Network-account van een vriend.

Opmerking: als je inlogt met je eigen Spotify-account via het PlayStation Network-account van een vriend, zorg er dan voor dat je nadien uitlogt.

Je kunt je account voor Playstation Network ontkoppelen van Spotify door contact op te nemen met de klantenondersteuning van Sony en je gebruikersnaam door te geven.

Beginnen met afspelen

Gebruik de controller van je console om door de app te navigeren of gebruik je telefoon om de muziek op afstand te bedienen met Spotify Connect.

Luisteren tijdens het gamen

Voor: selecteer PS4-games (niet beschikbaar op PlayStation Now of bij gebruik van Remote Play).

Wanneer je Spotify op je PS4 afspeelt, speelt die muziek door als je naar je game gaat. Indien mogelijk in de game, kun je in-game muziek uitschakelen voor de beste Spotify-ervaring.

De muziek bedienen tijdens het gamen:

1. Houd de PS-knop op je controller ingedrukt om het snelmenu te openen.
  2. Selecteer Spotify.
    Opmerking: om je Spotify-muziek in het snelmenu weer te geven, moet je toegang door PlayStation Network toestaan. De eerste keer dat je Spotify in het snelmenu selecteert, word je verzocht dit te doen.
  3. Je kunt hier nummers overslaan, afspelen/pauzeren of het volume aanpassen.

Je kunt ook Spotify Connect gebruiken om de muziek met je mobiele telefoon te bedienen.

Tip: je kunt ook muziek delen terwijl je aan het gamen bent! Selecteer Muziekgegevens delen uit het snelmenu en kies uit Wordt nu afgespeeld, Onlangs afgespeeld en Onlangs opgeslagen.

Facturering in de PlayStation Store

Vanaf 31 maart host de PlayStation Store geen Spotify Premium-betalingen meer.

Wat gebeurt er met mijn abonnement via de PlayStation Store?

Je Spotify-account wordt automatisch gewijzigd in de gratis, door advertenties ondersteunde service op je eerste betalingsdatum die volgt na 31 maart. Om erachter te komen wanneer dit is, log je in op store.playstation.com en ga je naar Abonnementenbeheer .

Zodra je account is overgezet naar een gratis abonnement, kun je je opnieuw abonneren op Premium op www.spotify.com/premium om te blijven genieten van Premium-functies met Spotify op PlayStation Music.

Hulp nodig?

Voor meer hulp bij het gebruik van Spotify op Playstation ga je naar PlayStation Music.

Lees andere artikelen op onze ondersteuningspagina voor hulp met je Spotify-account en betalingen, offline luisteren of als je geen muziek kunt afspelen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 24 juli, 2020