Spotify for Publishing

Spotify for Publishing is een handige tool waarmee uitgevers uitgebreide informatie krijgen over het gebruik van hun werk op Spotify.

Met Spotify for Publishing kunnen uitgevers:

• analyses van hun wereldwijde catalogus bekijken;
  • zien welke playlists de betrokkenheid stimuleren;
  • binnen 24 uur gegevens en trends bekijken;
  • historische gegevens opzoeken;
  • inzicht krijgen in gegevens over de coverversies van een compositie;
  • gefilterde streaminggegevens exporteren.

Spotify for Publishing-gegevens gaan over de onderliggende compositie van elk nummer. Deze gegevens worden gebruikt voor Songwriter pages, zorgen ervoor dat je in de Spotify-app kunt klikken op de muziekcredits en houden Written By-playlists up-to-date.

Toegang tot Spotify for Publishing

Momenteel is alleen de bètaversie van Spotify for Publishing beschikbaar. We bieden een beperkt aantal uitgevers toegang aan in fasen.

Toegang tot Spotify for Publishing aanvragen

Om in aanmerking te komen voor Spotify for Publishing moeten uitgevers ons gegevens versturen in CWR-bestanden (Common Works Registration) over werk dat ze vertegenwoordigen. Als je met CWR werkt, ontvang je binnen een paar weken een reactie.

Meer informatie over CWR

Met deze tools voor catalogusbeheer kun je je werk als CWR exporteren: