Muziek op Spotify promoten

Met meer dan 450 miljoen toegewijde fans over de hele wereld is Spotify een geweldige plek om een groter publiek aan te trekken. Hier zijn een paar tips.

Sluit je aan bij Spotify for Artists

Met Spotify for Artists kun je je muziek promoten, je publieksstatistieken bekijken en je artiestenprofiel beheren.

Je kunt Spotify for Artists op internet gebruiken of de mobiele app downloaden op Android of iOS.

Meer informatie over toegang krijgen

Pitch muziek bij onze playlist-editors

Komt er een nieuwe release aan? Pitch een nummer bij ons voordat het uitkomt.

Het wordt dan opgenomen in een lijst die ons editorial team gebruikt om hun playlists samen te stellen. We voegen het ook toe aan de Release Radar-playlist van je volgers.

Meer informatie over het pitchen van muziek

Meer volgers bereiken

Deel je muziek en stimuleer fans om je op Spotify te volgen.

We stellen je volgers op de hoogte als je nieuwe muziek uitbrengt en wanneer je in hun buurt op tournee bent. Je wordt ook onder de aandacht gebracht in hun gepersonaliseerde secties van de app.

Meer informatie over het delen van muziek

Campagnetools van Spotify gebruiken

We hebben verschillende campagnetools waarmee je je fanbase kunt uitbreiden.

Ad Studio

Met Spotify Ad Studio kun je gemakkelijk audio- en video-advertenties voor luisteraars met de gratis versie maken met opties voor verschillende budgetten.

Ga naar Spotify Ad Studio

Marquee en Showcase

Marquee is een gesponsorde aanbeveling van nieuwe releases op volledig scherm.

Showcase is een banner die bovenaan het tabblad Home van de Spotify-app wordt weergegeven om je nieuwe of catalogusreleases te promoten.

Beide zijn beschikbaar voor Spotify for Artists-teams in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Mexico, het VK en de VS.

Ga naar Aan de slag met Marquee en Showcase voor meer informatie.