Je Shopify-winkel aan Spotify for Artists koppelen

Koppel je Shopify-winkel aan Spotify for Artists om merchandise aan je fans te verkopen.

Nieuw bij Shopify? Probeer het nieuwe Starter-abonnement uit en krijg alle voordelen van merchandise aanbieden op Spotify voor maar $ 5 per maand.

Voor: Artiestenteams op het web en iOS

Je kunt pas merchandise op Spotify zetten nadat je je Shopify-winkel aan je artiestenprofiel hebt gekoppeld. Je kunt 1 Shopify-winkel per artiest linken.

Installeer eerst de Spotify for Artists-app in de Shopify App Store of volg de stappen hieronder.

Op internet:

1. Log in op artists.spotify.com.
  2. Klik op Pictogram voor het tabblad Merchandise Merchandise.
  3. Klik op Winkel koppelen.
  4. Voer de URL van je Shopify-winkel in en klik op Winkel linken .
    Tip: dit is de URL die je in de adresbalk ziet als je in je Shopify-winkel bent, bijvoorbeeld 'je-winkelnaam.myshopify.com').
  5. Log in bij Shopify en volg de stappen om je accounts in te stellen.
    Opmerking: je wordt gevraagd om een verkoopkanaal toe te voegen, akkoord te gaan met de voorwaarden en de artiest te kiezen waaraan je je winkel wilt linken.

In de Spotify for Artists-app voor iOS:

1. Tik op Pictogram voor het tabblad Merchandise rechtsonder in het scherm.
  2. Tik op Winkel koppelen. Je wordt naar de Spotify for Artists-pagina in de Shopify App Store geleid.
  3. Tik op App toevoegen.
  4. Log in bij Shopify en volg de stappen om je accounts in te stellen.
    Opmerking: je wordt gevraagd om een verkoopkanaal toe te voegen, akkoord te gaan met de voorwaarden en de artiest te kiezen waaraan je je winkel wilt linken.

Tip: maak de Spotify for Artists-app vast aan de zijbalk in Shopify, zodat je hem makkelijker kunt vinden.

Nu je Shopify hebt heb gekoppeld, kun je merchandise aanbieden op Spotify for Artists.

Een winkel voor meerdere artiesten maken op Shopify

Als je je Shopify-account gebruikt om merchandise voor meerdere artiesten te verkopen, moet je een winkel voor meerdere artiesten instellen.

Koppel eerst je Shopify-account aan Spotify for Artists. We raden je aan te bevestigen dat alle items in de collectie van elke artiest ook echt van die artiest zijn. Zo voorkom je dat items van een artiest op de verkeerde plek op Spotify worden weergegeven of worden gepromoot bij fans van een andere artiest.

1. Log in bij Shopify.
  2. Kies een andere artiest die je aan jouw roster wilt toevoegen.
    Tip: als je de artiesten waaraan je geen collectie hebt toegevoegd niet kunt vinden, klik dan op Geen collectie om op die artiesten te filteren.
  3. Klik op Collectie toevoegen.
  4. Selecteer de collectie die je wilt en klik op Collectie toevoegen.

Je kunt per artiest maar één collectie toevoegen. Als je dezelfde collectie aan meerdere artiesten wilt toevoegen, kun je een kopie van de collectie maken.

Je kunt zoveel artiesten koppelen of verwijderen als je wilt. Je kunt jouw roster sorteren, doorzoeken en filteren. Als je meer dan vijf artiesten toevoegt, worden ze op extra pagina's opgeslagen.

De verbinding met een Shopify-winkel verbreken

In de volgende gevallen moet je Shopify uitzetten op Spotify for Artists:

• Als je je artiestenprofiel aan een andere Shopify-winkel wilt koppelen
  • Als je weer Merchbar-merchandise op je profiel wilt weergeven

Je Shopify-winkel loskoppelen:

1. Log in bij je Shopify-winkel.
  2. Ga naar Spotify for Artists.
  3. Klik op Verbinding verbreken.