PlayStation®

Met de Spotify-app, die beschikbaar is op PlayStation™Music, kun je via je PS4™- of PS3™-console naar Spotify luisteren.

Tip: Gebruik je PlayStation™Network-portemonnee om naar Premium te upgraden! Ga naar Premium-abonnementen met andere bedrijven voor meer informatie.

Aan de slag

Ga op je PlayStation®-console naar de PlayStation™Music-app en log op een van deze drie manieren in.

Tip: Heb je geen Spotify-account? Open dan de app op je console en selecteer AANMELDEN.

Gebruik Spotify Connect om muziek af te spelen via de app op je mobiel, tablet of desktop:

1. Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je PlayStation®-console. Open Spotify.
  2. Speel een nummer af en tik opApparaten beschikbaar (mobiel) of klik op  (desktop).
  3. Selecteer je PlayStation®-console uit de apparatenlijst en begin met luisteren.

Opmerking: Als je meestal bij Spotify inlogt met Facebook, gebruik dan Spotify Connect of log in plaats daarvan in met een pincode.

PS4™

1. Open de Spotify-app op je console.
  2. Selecteer INLOGGEN.
  3. Selecteer INLOGGEN MET E-MAILADRES OF GEBRUIKERSNAAM.
  4. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Spotify in en selecteer INLOGGEN.

PS3™

1. Selecteer INLOGGEN.
  2. Selecteer ANDERE MANIEREN OM IN TE LOGGEN.
  3. Selecteer Gebruikersnaam en wachtwoord.
  4. Voer je gebruikersnaam of e-mailadres en wachtwoord in en selecteer INLOGGEN.

Voor: PS4™ (niet beschikbaar op PS3™).

1. Open de Spotify-app op je PS4™.
  2. Selecteer INLOGGEN.
  3. Selecteer INLOGGEN MET PINCODE.
  4. Ga op je telefoon of computer naar www.spotify.com/pair en voer de pincode in die je ziet op je scherm.

Je accounts koppelen

Wanneer je op PlayStation® inlogt op Spotify, kun je kiezen voor de optie ACCOUNTS KOPPELEN. Je wordt nu automatisch ingelogd bij Spotify wanneer je je aanmeldt op je PS4™- of PS3™-systeem, zelfs als je een andere console gebruikt.

Je kunt ook hier je accounts koppelen.

Begin met afspelen

Gebruik de controller van je console om door de app te navigeren of gebruik je telefoon om de muziek op afstand te bedienen met Spotify Connect.

Luisteren tijdens het gamen

Voor: Selecteer PS4™-games (niet beschikbaar op PS3™, PlayStation® Now of bij gebruik van Remote Play).

Wanneer je Spotify op je PS4™ afspeelt, gaat die muziek door als je naar je game gaat. Indien mogelijk in de game, kun je in-game muziek uitschakelen voor de beste Spotify-ervaring.

De muziek bedienen tijdens het gamen:

1. Houd de PS-knop op je controller lang ingedrukt om het snelmenu te openen.
  2. Selecteer Spotify.
    Opmerking: Om je Spotify-muziek in het snelmenu weer te geven, moet je toegang door PlayStation™Network toestaan. De eerste keer dat je Spotify in het snelmenu selecteert, word je verzocht dit te doen.
  3. Je kunt hier nummers overslaan, afspelen/pauzeren of het volume aanpassen.

Je kunt ook Spotify Connect gebruiken om de muziek te bedienen met je mobiele telefoon.

Tip: Je kunt ook muziek delen terwijl je aan het gamen bent! Selecteer Muziekgegevens delen uit het snelmenu en kies uit Aan het afspelen, Onlangs afgespeeld en Onlangs opgeslagen.

Hulp nodig?

Koppel hier de PlayStation™Network -accounts los.

Je kunt ook uitloggen bij de Spotify-app op de PlayStation®-console:

1. Selecteer de profielafbeelding rechtsboven in het scherm.
  2. Selecteer Uitloggen.

Opmerking: De knop Overal uitloggen op je accountpagina van Spotify logt je niet uit bij je PlayStation®.

Dat kan op een paar manieren:

1. Log in bij je eigen account in het PlayStation™Network op hun PS4™- of PS3™-console. Als je dat account al aan je Spotify-profiel hebt gekoppeld, heb je meteen toegang op elke PS4™- of PS3™-console waarop jij je aanmeldt.
  2. De andere persoon kan aangemeld blijven bij zijn of haar account in het PlayStation™Network en jij hebt toegang tot Spotify op PlayStation™Music door Spotify Connectte gebruiken.

Voor meer hulp bij het gebruik van Spotify op Playstation® ga je naar PlayStation™Music.

Lees andere artikelen op onze ondersteuningssite voor hulp bij je Spotify-accounten abonnement,offline luisteren of als je geen muziek kunt afspelen.