Spotify verbinden via Google Cast

Met Google Cast kun je Spotify vanaf je telefoon of tablet afspelen op een tv, luidspreker of stereo ('casten'). Je kunt je tv, luidspreker of stereosysteem eenvoudig upgraden met Chromecast of Chromecast Audioals Google Cast niet standaard is ingebouwd.

Opmerking: Het is niet mogelijk om lokale bestanden af te spelen of de web player te gebruiken met Google Cast.

Aan de slag

Met Chromecast kun je Spotify casten naar een tv, waarbij je je telefoon of tablet als afstandsbediening gebruikt.

1. Sluit je Chromecast aan op de HDMI-poort.
    Opmerking: Zorg dat je Chromecast geconfigureerd is met behulp van de Chromecast-app op je telefoon of tablet.
  2. Start de Spotify-app op hetzelfde wifinetwerk op als waar je Chromecast mee is verbonden.
  3. Speel muziek af.
  4. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld onder in het scherm en selecteer BESCHIKBARE APPARATEN.
  5. Selecteer je Chromecast uit de lijst van apparaten.

Voor: Premium

Met Chromecast Audio kun je Spotify casten naar een luidspreker of stereosysteem, waarbij je je telefoon of tablet als afstandsbediening gebruikt.

1. Sluit je Chromecast Audio aan op de 3,5 mm-ingang of optische ingang van een luidspreker.
    Opmerking: Zorg dat je Chromecast Audio geconfigureerd is met behulp van de Chromecast Audio-app op je telefoon of tablet.
  2. Start de Spotify-app op hetzelfde wifi-netwerk op als waar je Chromecast Audio mee is verbonden.
  3. Speel muziek af.
  4. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld onder in het scherm en selecteer BESCHIKBARE APPARATEN.
  5. Selecteer je Chromecast Audio uit de lijst van apparaten.

Veelgestelde vragen

Als je problemen hebt met Spotify en je Chromecast, controleer dan het volgende:

• Heb je de nieuwste firmware op je Chromecast-apparaat geïnstalleerd?
  • Is je apparaat verbonden met hetzelfde wifinetwerk als waarmee je Chromecast verbonden is?
  • Gebruik je de app in een land waar Spotify beschikbaar is?
  • Gebruik je de nieuwste versie van Spotify?

Chromecast Audio is op dit moment alleen beschikbaar voor Spotify Premium-abonnees. We werken met Google samen om te kijken of we de service op meer Cast-apparaten beschikbaar kunnen maken.

Je ziet het Chromecast-pictogram niet zoals je dat meestal ziet op andere apps. Dat komt doordat Spotify Spotify Connect gebruikt om te casten vanaf je mobiel of tablet. Om te beginnen volg je de stappen voor je apparaat hierboven.

Het is momenteel niet mogelijk om een Chromecast-apparaat te vinden via de desktopapp. Gebruik een mobiel/tablet om Spotify te vinden en op te starten op Chromecast. Als het eenmaal actief is, gebruik je Spotify Connect om het afspelen te regelen vanaf elk apparaat, inclusief je pc.

Als de gastmodus is ingeschakeld op je Chromecast, kunnen apparaten in de buurt hier verbinding mee maken zonder dat ze verbonden zijn met jouw wifi-netwerk. Dit is handig als je vrienden op bezoek krijgt.

Bekijk de Veelgestelde vragen over de gastmodus voor meer informatie.