Spotify Kids

Voor: Premium Family-abonnees

Spotify Kids is een app vol meezingers, soundtracks en playlists die zijn geselecteerd door onze experts.

Met deze speeltuin vol muziek kunnen je kinderen:

• Een eigen account hebben
  • Gezinsvriendelijke muziek ontdekken en beluisteren
  • Hun favoriete nummers offline en zonder advertenties afspelen
  • Een avatar en kleurenthema selecteren
  • En jij kunt hun instellingen beheren.

Download Spotify Kids uit de iOS App Store of via Google Play

Inloggen en Kids-accounts maken

De beheerder van het Premium Family-abonnement logt in met het e-mailadres en wachtwoord dat hij of zij ook voor de Spotify-app gebruikt.

Tip: log je meestal in met Facebook of Apple? Tik op INLOGGEN ZONDER WACHTWOORD en voer het e-mailadres in dat aan je account is gekoppeld. We sturen je een e-mail met een link om in te loggen.

De eerste keer dat je inlogt, stel je een pincode in zodat jij de enige bent die de instellingen kan veranderen.

Je krijgt vervolgens de vraag om een Kids-account te maken. Als je meerdere Kids-accounts wilt maken, bekijk je 'Instellingen van Kids-account beheren'.

Elk Kids-account telt mee als lid van je Family-abonnement (maximaal 6).

Instellingen van Kids-account beheren

Voor: beheerders van Premium Family-abonnementen

Bij de instellingen voor Volwassenen kun je:

• Kids-accounts maken en verwijderen
  • De naam en geboortedatum van elk kind bewerken
  • Playlists delen die zijn gemaakt door de beheerder van het abonnement
  • Inhoud blokkeren zodat deze niet kan worden afgespeeld
  • Kiezen welk type muziek het beste is voor elk kind

Je gaat als volgt naar Volwassenen:

1. Tik linksboven op de avatar.
  2. Tik op Volwassenen en voer je pincode in.
    Tip: tik op Pincode vergeten? als je niet meer weet wat je pincode is.

Gedeelde playlists

Ga als volgt te werk om playlists die je in de Spotify-app maakt met je kinderen te delen in de Kids-app:

1. Tik linksboven op de avatar.
  2. Tik op Volwassenen en voer je pincode in.
  3. Tik op Gedeelde playlists.
  4. Kies de playlist die je wilt delen.
    Tip: bekijk een voorbeeld om er zeker van te zijn dat je playlist geschikt is. Nummers met expliciete songteksten zijn gemarkeerd met een E.
  5. Tik op Delen.

Wanneer je een playlist deelt met je kinderen, gebeurt het volgende:

• Je kinderen kunnen alle nummers in de playlist beluisteren, waaronder expliciete nummers.
  • Als je nummers toevoegt aan/verwijdert uit de playlist, wordt deze ook voor hen bijgewerkt.
  • Ze kunnen geen afleveringen van podcasts beluisteren.

Je kunt nummers en albumhoezen bekijken voordat je een playlist met je kind deelt. Wanneer je playlists kiest om te delen, tik je op een playlist om de nummers die erin staan te bekijken.

De privacy van je kind

We nemen de privacy van kinderen bijzonder serieus. De naam en leeftijd die je invoert voor elk Spotify Kids-account, zijn volledig versleuteld.

Je vindt meer informatie in onze Gebruiksvoorwaarden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 15 september, 2021